Influencerii online din China trebuie sa aiba de acum o calificare pentru a vorbi despre anumite subiecte, cum ar fi justitia si medicina, au declarat marti autoritatile de reglementare.
Pentru continutul care necesita un „nivel profesional mai ridicat”, cei care transmit in direct trebuie sa detina o calificare corespunzatoare pentru a vorbi despre aceste subiecte, au declarat intr-un comunicat comun Administratia de Stat pentru Radio si Televiziune din China si Ministerul Culturii si Turismului, citat de postul american CNBC.
Influencerii trebuie sa prezinte aceste calificari platformei de livestreaming pe care o folosesc. Aceste calificari trebuie apoi sa fie revizuite de catre platforma.
Cele mai recente reguli vin in contionuarea eforturilor Beijingului de a curata sectorul extrem de popular al livestreaming-ului, care implica unele dintre cele mai mari companii din China, de la Tencent si Alibaba la ByteDance, proprietarul TikTok. Influencerii folosesc adesea astfel de platforme pentru a vinde produse.
In ultimele 16 luni, China a adoptat noi reglementari in diferite domenii ale sectorului tehnologic, in incercarea de a controla puterea gigantilor sai tehnologici, altadata liberi. De asemenea, a existat o presiune pentru un control mai mare asupra domeniilor pe care Beijingul le considera ca influentand societatea, inclusiv jocurile video, livestreaming-ul si viata celebritatilor.
Luna trecuta, autoritatile de reglementare chineze au interzis copiilor sub 16 ani sa urmareasca continut livestreaming dupa ora 22.00 si sa cumpere cadouri virtuale pentru influenceri.
Cele mai recente reguli ale celor doua agentii guvernamentale chineze stabilesc un „cod de conduita” pentru influencerii online.
Livestreamerilor nu le este permis sa publice continut care slabeste sau denatureaza conducerea Partidului Comunist Chinez, de exemplu. China are un sistem de cenzura strict, ceea ce inseamna ca continutul care nu este pe placul Beijingului va fi eliminat de pe internet.
De asemenea, influencerii nu au voie sa foloseasca asa-numita tehnologie deep fake pentru a manipula imaginile cu liderii de partid sau de stat. Aceasta tehnologie foloseste inteligenta artificiala pentru a distorsiona fetele si ar putea fi folosita pentru a insera chipul unui politician sau al unui lider intr-un videoclip in care acesta nu apare.
De asemenea, cei care fac livestreame nu au voie sa arate risipa excesiva de alimente, multe bunuri de lux sau un stil de viata extravagant, iar continutul nu trebuie sa fie sugestiv sau provocator din punct de vedere sexual.
O noua investigatie publicata de Public Records, marti, arata ca premierul PSD Marcel Ciolacu "a…
Jurnalistul si scriitorul Nestor Rates, personalitate marcanta a exilului romanesc si o voce neobosita a…
Catalin Stoica, profesor de sociologie la SNSPA, afirma ca agregarea a noua sondaje publicate dupa…
Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat marti, intr- conferinta de presa sustinuta la Turnu Magurele,…
Circulatia a fost reluata pe sensul Tulcea-Braila al podului suspendat peste Dunare, cunoscut ca „Golden…
Prin anii 2000, imediat dupa deceniul pierdut din cauza lui Iliescu si Hrebenciuc, in Romania…