IPS Teodosie, sfaturi pentru fitness: „Credinciosii nu trebuie sa mearga la sala, caci acolo sunt multe energii negative, cele mai bune exercitii fizice sunt mataniile”

news

matanii, sala, energii negative, IPS Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a afirmat in cadrul emisiunii la care este invitat saptamanal, la Radio Dobrogea, ca este bine ca sportivii sa mearga la sala de sport, insa e de parere ca pentru cei care nu sunt sportivi de performanta cel mai bun sport il reprezinta practicarea mataniilor.

El spune, in acest context, ca „nu exista exercitiu fizic mai binefacator decat metania (n. red. corect gramatical este matanie)”.„Este bine, pentru sanatate, sa mergem la sala de sport? Cineva spunea ca noi, credinciosii, nu trebuie sa mergem la sala, caci acolo, fiind spatiu inchis, sunt multe energii negative”, l-a intrebat un enorias pe arhiepiscopul Tomisului.

De asemenea, Teodosie spune ca mataniile pun in miscare toti muschii corpului.„Nu de aceea nu este bine, ca sunt energii negative. Peste tot sunt demoni, in jurul nostru. Zicem energii negative. Sigur, este bine sa mearga sportivii la sala de sport, ca si-au ales aceasta cale si e binecuvantata. Dar noi avem sportul nostru religios, metania.

Nu exista exercitiu fizic mai binefacator si mai complet pentru ca sa puna in miscare toti muschii trupului precum matania, daca e facuta corect”, a raspuns Teodosie.

Totodata, arhiepiscopul Tomisului considera ca folosirea interjectiei „zau” reprezinta un pacat. El sustine ca cei care folosesc acest cuvant il „iau pe Dumnezeu martor in lucrurile marunte”.

IPS Teodosie a fost intrebat, la aceeasi emisiune de radio, daca este pacat sa folosesti cuvantul„ zau” si daca aceasta interjectie vine de la cuvantul Dumnezeu. „Da, chiar este pacat, pentru ca il iei pe Dumnezeu martor in lucrurile marunte”, a raspuns Teodosie.

Potrivit dictionarelor, cuvantul „zau” este o interjectie care intareste o afirmatie sau o negatie,  si care are semnificatia: ”pe legea mea”, ”jur ca”, „intr-adevar” sau „fara indoiala”. Lingvistii mai sustin ca aceasta interjectie provine de la latinescul „deus”, facand deci referire initiala la divinitatile pagane, nicidecum la Dumnezeu din religia crestina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: