Presedintele rus Vladimir Putin a trecut luni, 5 decembrie, pe Podul Crimeii cu un Mercedes, deoarece „acest tip de masina” era disponibil la fata locului si nu au „vrut sa foloseasca masini suplimentare”, a anuntat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Cand Peskov a fost intrebat de ce au ales un Mercedes si nu, de exemplu, Aurus-ul prezidential rusesc, el a raspuns ca „acel tip de masina era pur si simplu disponibil la fata locului”.
„A condus-o pentru a nu folosi masini suplimentare”, a adaugat el.
Presedintele Vladimir Putin a traversat luni, la volanul unui Mercedes, Podul Crimeii, care leaga sudul Rusiei de peninsula anexata Crimeea, la mai putin de doua luni de cand o explozie a distrus unul dintre proiectele de infrastructura emblematice ale sefului de la Kremlin.
Podul rutier si feroviar de 19 km, care a fost inaugurat personal de Putin in 2018, a fost bombardat pe 8 octombrie intr-un atac despre care Rusia a spus ca a fost comis de Ucraina.
Putin, insotit de vicepremierul Marat Khusnullin, a fost aratat la televiziunea de stat la volanul unui Mercedes, punand intrebari despre locul in care a avut loc atacul, informeaza Reuters.
„Conducem pe partea dreapta”, a spus Putin, in timp ce traversa podul. „Partea stanga a podului, din cate am inteles, este in stare de functionare, dar cu toate acestea trebuie sa fie finalizata. Inca e avariat putin, trebuie sa il aducem la o stare ideala”.
Putin a mers, de asemenea, de-a lungul unor parti ale podului, cel mai mare din Europa, pentru a inspecta sectiunile care sunt inca vizibil afectate.
Ucraina nu a revendicat niciodata responsabilitatea pentru bombardarea podului in dimineata zilei de 8 octombrie, la o zi dupa cea de-a 70-a aniversare a lui Putin. Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a declarat ca atacul a fost organizat de serviciile secrete militare ucrainene.
Explozia a distrus o sectiune a podului rutier, oprind temporar traficul prin stramtoarea Kerci. De asemenea, explozia a distrus mai multe cisterne de combustibil dintr-un tren care se indrepta spre peninsula anexata Crimeea dinspre sudul Rusiei vecine.
Rusia a anexat in 2014 Crimeea, care a fost transferata din Rusia sovietica in Ucraina sovietica in 1954 de catre liderul sovietic de atunci Nikita Hrusciov si recunoscuta de Rusia in 1994, dupa prabusirea URSS.
Compania lui Arkady Rotenberg, aliatul lui Putin, a construit vasta structura, care este cel mai lung pod din Europa. Putin a laudat mult timp proiectul, spunand la un moment dat cu faptul ca tarii rusi si liderii sovietici au visat sa-l construiasca, dar nu l-au construit niciodata.
Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram.
Guvernul Ciolacu a dat publicitatii, vineri seara, dcumentul primit din partea Kievului in legatura cu…
Oficiali polonezi se afla in vizita la Phenian pentru a restabili prezenta diplomatica permanenta a…
Intr-un interviu pentru Financial Times, noul director al British Museum, Nicholas Cullinan, a vorbit despre…
Rares Bogdan, prim-vicepresedinte PNL, sustine ca premierul Ciolacu minte in legatura documentul primit de la…
Pentru a atenua criza locuintelor, guvernul grec ia in considerare acordarea de stimulente suplimentare proprietarilor…
Presedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, consultari bilaterale cu cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz,…