„Lasere de 500 kilowati”. SUA anunta dezvoltarea a noi tehnologii de contracarare dupa ce a vazut modul in care Iranul a atacat Israelul

externe

Laser Ucraina

Masurile de combatere a dronelor si tehnologia ofensiva vor juca un rol important daca in viitor va izbucni un razboi in regiunea Indo-Pacific, iar recenta confruntare dintre Israel si Iran a fost doar o mica avanpremiera a ceea ce ar putea urma daca situatia se deterioreaza cu China, potrivit unor inalti oficiali americani, relateaza Interesting Engineering.

Avalansa de drone si rachete lansate de Iran asupra Israelului s-a dovedit a fi o sansa de a testa capacitatea sistemului de aparare antiaeriana Aegis de pe nave, conform oficialilor Pentagonului.

Cu toate acestea, nu ar trebui sa existe niciun fel de multumire de sine, deoarece orice amenintare viitoare, in special cele din partea Chinei, va face ca fortele americane sa aiba nevoie de mai multi interceptori si mai ieftini, de sisteme laser si de arme care pot lansa un atac asupra dronelor inamice.

Potrivit armatei israelieni, aproximativ 350 de rachete si drone iraniene au fost lansate impotriva Israelului in timpul operatiunii din ultima saptamana. Dintre acestea, aproximativ 99% au fost interceptate si distruse, doar aproximativ sapte drone si rachete intrate au patruns prin apararea israeliana si a aliatilor.

Declaratiile au fost facute marti, in cadrul Conferintei privind apararea antiracheta a Asociatiei Nationale a Industriei de Aparare (NDIA), de catre seful tehnic al Pentagonului, Heidi Shyu, si alti oficiali.

Potrivit lui Shyu, capacitatile de aparare Aegis in Israel si Patriot in Ucraina, care sunt testate, si-au demonstrat eficacitatea. Insa Shyu a avertizat ca SUA ar trebui sa dezvolte in mod constant noi arme de aparare si ofensiva pentru a ramane in siguranta.

John Plumb, secretarul adjunct al apararii, a declarat ca exista multiple lectii care pot fi invatate din razboiul actual dintre Rusia si Ucraina si din atacul Iranului asupra Israelului.

Cea mai importanta invatatura, potrivit lui Plumb, este ca o multime de drone si rachete pot fi lansate deodata de catre inamic, ceea ce poate pune la incercare cu adevarat capacitatile de aparare ale SUA.

Plumb a mai spus ca fortele ucrainene au reusit sa „doboare rachete de croaziera cu mitraliere”, cu ajutorul senzorilor. El a spus ca si SUA ar trebui sa isi regandeasca strategia si sa isi pastreze piesele scumpe de aparare antiracheta pentru rachetele inamice scumpe.

Shyu a declarat ca fortele armate americane „dezvolta lasere de 300 de kilowati cu o raza de actiune mult mai mare decat actualele arme de contracarare a dronelor”. De asemenea, ea a afirmat ca au fost atribuite contracte catre doua companii diferite pentru a dezvolta surse laser de 500-kilowati, iar acestea pot fi asteptate anul viitor.

In cadrul conferintei, ea a subliniat, de asemenea, ca este nevoie de o retea cuprinzatoare de detectare, de recunoastere a dronelor si rachetelor asistata de inteligenta artificiala si apoi de o multime de sisteme de aparare care sa isi faca efectiv treaba.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: