„Le tremura chilotii in vine”. Fost sef al ANAF, adevarul despre scopul ordonantei negre: „Nu va lasati pacaliti de propaganda unor indivizi certati cu morala”

analize

Gelu Stefan Diaconu, fost sef al ANAF, afirma ca ordonanta privind instituirea de noi taxe si impozite este o dovada a faptului ca guvernantilor „le tremura chilotii in vine pentru ca nu mai au bani la buget”. „Incercati sa nu cadeti prada intoxicarii slugilor lui Dragnea, istetul Valcov si fraierul sublim Orlando”, afirma Diaconu.

„Am trait experienta comunista si pana astazi am avut sansa accesului la CIFRELE REALE ALE COLECTARII SI CHELTUIELILOR BUGETARE. Tuturor celor manati de spirit patriotard le reamintesc urmatoarele:

⁃ Impozitul pe profit detine o pondere de max. 5% din totalul veniturilor bugetare;
⁃ Firmele cu capital strain, bancile, sau societatile din energie si telecomunicatii sunt de departe CEI MAI MARI contribuabili ai bugetului statului roman pentru ca ei platesc anual miliarde de euro din toate celelalte taxe: TVA, accize, impozit pe venit, contributii sociale si de sanatate, taxe de licente, taxe locale, etc…
⁃ Fiind pe o piata noua, investesc si cheltuiesc continuu pentru a-si dezvolta piata si pentru ca doresc sa obtina profit in viitor.
⁃ Cheltuielile pentru investitii sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, asadar in foarte multe cazuri, nu au cum sa aiba profit!

Nu va lasati pacaliti de propaganda unor indivizi certati cu morala si cu istoria zilelor noastre. Globalizarea, intr-o era a comunicarii nelimitate, este un proces cvasi-inevitabil. Toti dictatorii au vorbit in numele poporului. Ca si Livache!…Dar in raspar cu sensul istoriei si al evolutiei naturii umane. Cu totii au pierdut!

Ma uit siderat la reactia decerebratilor care aproba admirativ masurile fiscale din ordonanta triadei mincinosilor Dragnea- Valcov- Teodorovici! Vai ce barbati de stat sunt acestia, vitejii nemaivazuti care le vin de hac multinationalelor… aceste unelte ale strainilor care nu fac altceva decat sa suga din sangele poporului!!! In fapt, le tremura chilotii in vine pentru ca nu mai au bani la buget…

Credeti ca in locul lor, teldrumistii lui Dragnea si Valcov vor da mai multi bani la buget?…va inselati amarnic!!! Asadar, incercati sa nu cadeti prada intoxicarii slugilor lui Dragnea, istetul Valcov si fraierul sublim Orlando!

Cu titlu de exemplu si cu cifrele bilantiere in fata, pot usor demonstra prafuitului Valcov Slatineanul cum manipuleaza el opinia publica: il deranjeaza pe prafuit dezvaluirile unui post de televiziune! Stiti…chestia aia cu profitul egal cu cinci pachete de tigari!

Asadar, rrromani care spuneti ca nu doriti sa mai fiti fraieriti zilnic…credeti ca acesti mari contribuabili la bugetul statului, multinationalele, sunt vinovate de faptul ca Romania este tara care ofera cetatenilor un disconfort total al traiului zilnic? Sau totul se intampla din cauza politicienilor de tip Dragnea!

P.S. Pana si Mao Zedong a inteles rolul capitalului strain si al multinationalelor. Dar el a fost un comunist ‘cinstit’…nicidecum un imbuibat cu averi colosale ca membrii triadei mincinosilor: Daddy, Darius Slatineanul si Orlando ‘minte putina’!”, a scris Gelu Stefan Diaconu pe Facebook.

Guvernul a adoptat, vineri seara, „taxa pe lacomie”, care presupune taxarea bancilor cu o marja fixa din activele financiare, daca dobanda ROBOR depaseste 2%. Proiectul initial prezentat de guvernul PSD prevedea ca taxarea sa porneasca de la nivelul ROBOR de 1,5%.

„Introducem un mecanism de protejare a populatiei care vrea sa ia credite bancare. La un ROBOR mai mare de 2% va fi taxata orice depasire a acestui nivel. In Romania este cea mai mare diferenta intre dobanda la credite si dobanda la depozite”, a declarat vineri ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, in cadrul unei conferinte comune cu Darius Valcov.

Ordonanta prevede o taxare de 0,1% din activele financiare daca se depaseste cu 0,5 puncte procentuale pragul de 2% al Robor, 0,2% din activele financiare daca se depaseste nivelul de referinta cu 1,01-1,5 puncte procentuale, 0,4% din activele financiare daca se depaseste pragul cu 1,51-2 puncte procentuale si la o depasire de peste 2 puncte procentuale a pragului, taxa pe activele financiare va fi de 0,5%, a mai spus Teodorovici.

Propunerea initiala era ca taxa pe active sa fie de 0%, daca nivelul Robor este la 1,5%, de 0,2% din active daca Robor este intre 1,51% si 1,7%, de 0,4% daca Robor este intre 1,71% si 2,5%, de 0,6% daca Robor este intre 2,51% si 3,0% si de 0,9% daca Robor este intre 3,01% si 3,5%.

De asemenea, Guvernul a introdus plafonarea pretului la gaze si energie la 68 de lei MW/h, iar pentru suplinirea banilor la bugetul de stat se va face prin impunerea unei taxe de 2% din cifra de afaceri pentru toate companiile din energie.

„Guvernul Romaniei a decis plafonarea pretului la gaze si energie pentru toti consumatorii casnici. Pentru consumatorii industriali va fi un mix de aplicare a acestui plafon. Bugetul de stat va fi vaduvit de 1,5-2 mld. lei, acesti bani nu se vor mai incasa din dividendele companiilor din energie. Acest cost va fi suplinit prin impunerea unei taxe de 2% din cifra de afaceri a companiilor din energie. Se propusese initial un procent de 3%”, a spus Darius Valcov in cadrul conferintei de presa.

Totdata, Guvernul a hotarat sa introduca o taxa de 3% pe cifra de afaceri pentru companiile din domeniul telecom.

”Totodata pentru cei care activeaza in acest sector s-a stabilit o taxa care se va plati catre ANCOM – de 3%. Aceasta taxa vine si ca urmare a unui comportament analizat si care a fost considerat incorect de catre Guvernul Romaniei al celor care ar fi trebuit sa plateasca taxe pe profit din acest domeniu. Si avem si cateva exemple: cei doi mari jucatori de pe aceasta piata (Orange si Vodafone – n. red.) au platit anul trecut un impozit pe profit de 7,2 la mie respectiv 9 la mie daca raportam la cifra de afaceri. Un al treilea (RCS&RDS / Digi – n. red.), care nu as vrea sa-i dau numele, dar are si o televiziune in cadrul sau, a platit un impozit pe profit de 5 la 10 milioane, adica in traducere libera 0,00005 la suta. Mai exact 1.577 de lei la o cifra de afaceri de 3,3 miliarde de lei”, a atacat Valcov.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: