Legea mafiota a PSD, atacata de de PNL la Curtea Constitutionala. Iata ce se ascunde in spatele legii
PNL a atacat la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) doua legi promovate de PSD si adoptate, in 3 aprilie, de Camera Deputatilor, in calitate de camera decizionala. Este vorba despre Legea pentru suspendarea rambursarii creditelor si Legea pentru acordarea unor facilitati pentru contribuabilii operatori economici pe teritoriul Romaniei, pe care liderul deputatilor liberali, Florin Roman, le considera ” neserioase, amatoriste si populiste”. ”PSD incearca sa impiedice masurile luate deja, prin inregistrarea initiativelor in aceeasi zi in care au fost adoptate de Guvern”, a transmis Florin Roman.
PNL a anuntat, luni, ca a atacat la CCR Legea pentru suspendarea rambursarii creditelor (adoptata de Camera Deputatilor, in sedinta din data de 3.04.2020, in calitatea de camera decizionala) si Legea pentru acordarea unor facilitati pentru contribuabilii operatori economici pe teritoriul Romaniei (adoptata de Camera Deputatilor, in sedinta din data de 3.04.2020, in calitatea de camera decizionala).
”Pe principiul «Fa-te ca muncesti», PSD a depus doua initiative legislative scrise pe «genunche», parca de Viorica Vasilica Dancila si Danut Andrusca. Desi Constitutia prezuma o corecta loialitate intre Guvern si Parlament, PSD incearca practic sa impiedice masurile luate deja de Guvern, prin inregistrarea initiativelor in aceeasi zi in care au fost adoptate de Guvern. Si fara avizul Consiliului Economic si Social! In graba de a sabota masurile luate deja de Guvern, majoritatea toxica a PSD a trecut aceste proiecte cu tavalugul, fara dezbatere parlamentara si fara avize de la comisii importante, precum cea juridica sau economica. Celor doua initiative le lipsesc punctul de vedere al Guvernului si impactul socio-economic, juridic si bugetar, desi PSD, partidul populismului, deschide calea unor «facilitati», care in final, vor fi suportate tot de cetateni, fie in plata lunara a ratei majorate la banca, fie in factura mai costisitoare la utilitati”, a afirmat liderul deputatilor liberali, Florin Roman.
Potrivit acestuia, in cazul suspendarii ratelor la banci, masura propusa nu face diferenta intre rau platnici si buni platnici, ”propunerea PSD tratand la fel pe cei cu plata la zi a ratelor si pe cei care nu au platit de 3 luni”.
”In cazul facilitatilor fiscale, in care PSD propune amanarea platilor la utilitati, in comunicarea publica, populistii au «uitat» sa aminteasca de masura acoperirii golului la operatorii de distributie, din credite, ceea ce inseamna ca dupa 3 luni, PSD le face cadou romanilor facturi greu impovaratoare. La fel si in cazul CAS si CASS. In forma propusa, cele doua proiecte nu sunt doar neserioase, ci si amatoriste si populiste”, a transmis Roman.
Potrivit acestuia, ”propunerile domnilor Ciolacu, Ponta si ale aliatilor de stransura, intorc Romania in vremurile epocii de aur a tovarasului Nicolae Ceausescu, cu efecte devastatoare pentru economia nationala si cetatenii romani”.
”Populismul si iresponsabilitatea acestor politicieni declanseaza o noua criza, cea economica, care va genera aruncarea economiei in prapastie si va genera pierderea a sute de mii de locuri de munca. Deputatii liberali au explicat in cadrul asa-ziselor dezbateri parlamentare, neconstitutionalitatea adoptarii acestor legi populiste si iresponsabile. Cu toate acestea, PSD, Pro Romania si acum, oamenii noi in politica, au votat cot la cot, din perspectiva pur electorala, in contradictie totala cu functionarea unei economii functionale, oricum subrezita de criza pandemica”, a mai afirmat Florin Roman.
Potrivit acestuia, ”aceste legi toxice nu vor intra in vigoare”.
Camera Deputatilor, in calitate de Camera decizionala, a adoptat vineri legea PSD privind amanarea platii ratelor la banci, dar si o propunere legislativa a lui Marcel Ciolacu, Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu prin care populatia si firmele pot amana plata facturilor la utilitati si care permite firmelor sa amane cu trei luni virarea contributiilor de asigurari sociale, reduse cu 50%.