Lia Olguta Vasilescu reactioneaza furioasa dupa ce mai multe sindicate i-au cerut demisia: „Vad cata dezlantuire de forte s-a iscat la TV”
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilecu, este revoltata ca mai multe organizatii sindicale i-au cerut demisia. Ea ii acuza pe liderii acestora ca „n-au piuit macar” atunci cand s-au taiat salariile cu 25%.
„Discutie, azi, cu un lider de sindicat: ‘Eu sunt socat de atacurile lansate contra legii salarizarii. De 25 de ani cerem majorari salariale si guvernele spun ca nu au bani, iar opozitia zice ca bani sunt, dar fura guvernantii. E prima oara cand guvernul anunta cresteri de salarii multumitoare pentru toti, iar opozitia, moderatorii si unii lideri de confederatii spun ca nu e bine. Ce ar trebui sa faca un guvern sa fie bine?’.
Domnul a spus asta si public, la tv. Azi, sindicatele din Ordinea Publica sunt revoltate ca primesc doar 5 la suta, iar Apararea 20 la suta, de la 1 Iulie. Dar nu am auzit pe nimeni sa se revolte ca soldatii, in anul de gratie 2017, au solda de 750 lei, desi fac parte din aceeasi familie ocupationala cu Ordinea Publica, iar Ordinea Publica mai primeste de la 1 Ianuarie 2018 inca 25 la suta. La fel ca si Armata, care abia atunci se apropie binisor de Ordinea Publica. Luni, depunem legea la Parlament, dupa ce o semneaza si senatorii. Sunt convinsa ca aceasta lege va fi FOARTE apreciata de cei care au salarii mici si au fost nedreptatiti timp de 25 de ani, asa cum sunt convinsa si ca ea va fi aplicata. Sunt la fel de convinsa ca o vor aprecia si cei cu salarii mari, care vor vedea ce cresteri au si ei. Mai putin bugetarii de lux. Putini. Daca vor comenta, poate ca toata lumea va fi interesata si ce salarii au in plata. Dar stiu ca nu o vor face. Nicio familie ocupationala nu va fi afectata, in ansamblu. Nici Justitia, unde cresterile sunt semnificative.
Pana atunci, ma amuz vazand la tv cata dezlantuire de forte s-a iscat impotriva unei legi pe care cei mai acerbi critici recunosc ca nici macar nu au vazut-o. Astazi, un lider de Confederatie, care nu apreciaza cresterile de salarii, desi rostul lui pe functie e chiar acela de a se bate pentru asta, spunea senin: ‘N-am citit-o, nu stiu ce scrie acolo, dar sunt sigur ca e proasta legea. Si trebuie sa fim atenti si la semnalele FMI’. Ce sa mai comentezi la asta? Concluzia? Sa demisioneze ministrul care are tupeu sa majoreze salariile, ca Ialomitianu, cand a taiat 25 la suta, a fost declarat ‘Omul anului’ de reviste straine, a fost laudat de FMI, iar liderii de sindicat care azi arata cu degetul n-au piuit macar. P.S. Le multumesc liderilor de sindicat care m-au sunat azi ca sa imi spuna sa nu cumva sa imi treaca prin cap sa nu depun legea! Ei merita respectul meu si al celor pe care ii reprezinta!”, a scris Olguta Vasilescu pe Facebook.
Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania (FSNPPC) a solicitat, vineri, demisia ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, pe care o acuza ca a comis un abuz si a creat o discriminare salariala la nivelul sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala, in conditiile in care de la 1 iulie salariile militarilor ar urma sa fie majorate cu 20 la suta, pe cand ale politistilor vor creste cu 5 la suta, informeaza news.ro.
„In acest context, suntem nevoiti sa reamintim ca proiectul legislativ enuntat de catre ministrul Muncii creeaza nemultumire, deruta si o justificata tensiune in randul functionarilor publici cu statut special – politistii, dar si al celorlalti membri de sindicat din cadrul Federatiei Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania, data fiind marirea salariala de care acestia ar urma sau nu sa beneficieze”, arata reprezentantii FSNPPC.
Sindicalistii spun ca nu sunt impotriva maririi salariilor pentru militari, insa prin diferenta mare dintre cresterile salariale s-ar crea o discriminare in sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.
„A nu se intelege ca suntem impotriva unei masuri pozitive substantiale pentru militari, ci din contra, consideram ca acestia sunt indreptatiti la o astfel de majorare, care li se cuvine si este asteptata, dar nu intelegem discriminarea care ar urma sa se produca in sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala si consideram ca, in egala masura, trebuie sa fie apreciate munca si riscurile meseriei”, sustin reprezentantii FSNPPC.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook