Ministrul Afacerilor Interne a prezentat, duminica, mai multe informatii despre miting pe care le-a catalogat drept manipulari. Printre acestea, se numara si cea privind iesirea femeii jandarm din spital sau faptul ca fortele de ordine ar fi batut o femeie in scaun cu rotile.
„Jandarmeria trimisa in punctul de frontiera sa previna oamenii sa vina la protest, fapt ce a dus la aglomerarea foarte mare. In realitate, punctul de trecere al frontierei Bors a fost tranzitat de 8.359 cetateni romani si straini, unii turisti, nu care aveau scopul de a veni la protest”, a fost prima informatie pe care Carmen Dan a catalogat-o drept manipulare.
De asemenea, ministrul a precizat ca informatiile vehiculate in spatiul public potrivit carora fortele de ordine ar fi batut o femeie in scaun cu rotile sunt false.
„Au fost prezentate informatii potrivit carora jandarmii au batut o persoana in scaun cu rotile. Este regretabil si josnic faptul ca sunt folosite persoane in scaunul cu rotile. Imaginile arata ca aceasta s-a aruncat pur si simplu din carucior”, a completat Dan.
Tot drept manipulare a fost etichetata si informatia potrivit careia jandarmii ar fi batut un pensionar. „Un pensionar a fost batut fara mila de jandarmi. In realitate, barbatul a atacat jandarmii in dispozitiv. Ulterior i s-a intocmit dosar penal pentru ultraj”, a spus ministrul Afacerilor Interne, citata de Mediafax.
Carmen Dan a declarat ca au fost si instigatori printre manifestanti, care indemnau la violenta asupra fortelor de ordine. „Malin Bot sau altii instigau sa ia armele jandarmilor si sa ii impuste in cap”, a spus Carmen Dan.
„In Piata au fost manifestanti pasnici pe care Jandarmeria i-a acoperit cu gaze. Au fost doar 2-3 violenti. Procurorul prezent in Piata a notat ca, in jurul orei 16.00, aproximativ 1.000 de persoane se manifestau violent la adresa protestatarilor pasnici, cat si a jandarmilor. Alta manipulare. Cei doi jandarmi lasati in urma. Jandarmii faceau parte dintr-o trupa menita sa intervina in zona fast food, in urma unui apel la 112. Tanara a cazut. Colegul ei a inercat sa o ajute sa se ridice”, a declarat ministrul.
Carmen Dan a precizat ca in imaginile transmise de la spitalul unde a fost internata femeia jandarm agresata la miting aparea de fapt colega acesteia, nu ea.
„In realitate, femeia prezentata este colega celei agresate. Traumatism coloana cervicala a fost primul diagnostic. Ulterior, in urma investigarii computer tomograf, a fost schimbat diagnosticul. Cum v-ati fi asteptat sa iasa Stefania din spital. Erati fericiti daca iesea in scaunul cu rotile?”, a intrebat ministrul.
Printre datele pe care Carmen Dan le-a catalogat drept manipulari s-a numarat si fotografia cu jandarmul aflat fata in fata cu sora sa, plangand impreuna, ce a fost prezentat ca fiind din Piata Victoriei. Ministrul spune ca, in realitate, era vorba de o imagine la un miting din Sofia din 2013. Totodata, si informatia potrivit careia s-ar fi incercat oprirea oamenilor sa ajunga cu trenurile sau microbuzele in Bucuresti este falsa, a mai spus ministrul.
Guvernul Ciolacu a dat publicitatii, vineri seara, dcumentul primit din partea Kievului in legatura cu…
Aproape 90 de congresmeni democrati l-au indemnat pe presedintele american Joe Biden sa sanctioneze guvernul…
Iranul sprijina orice decizie luata de Liban in cadrul discutiilor pentru a asigura incetarea focului…
Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, condamnarea fostului manager al Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" la 11…
Cancelarul german Olaf Scholz l-a indemnat vineri, in cadrul unei conversatii directe, pe presedintele rus…
Sapte membri ai unei retele de traficanti de persoane din localitatile Ozun si Chilieni din…