ICCJ a decis, marti, condamnarea definitiva a fostului presedinte al Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, la 7 ani si 8 luni de inchisoare.
Judecatorii l-au condamnat la 5 ani de detentie pentru luare de mita, insa au contopit pedepasa cu cea anterioara, rezultatul fiind de 7 ani si 8 luni de detentie.
„In baza art.254 alin.1 C. pen. din 1969, condamna pe inculpatul Nicolescu Constantin la pedeapsa de 5 ani inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. (..) Constata ca infractiunea de luare de mita pentru care s-a dispus condamnarea inculpatului Nicolescu Constantin in cauza de fata, este concurenta cu infractiunile pentru care s-a dispus condamnarea aceluiasi inculpat prin sentinta penala nr.435/28.05.2013, pronuntata de Tribunalul Bucuresti – Sectia a II-a Penala in dosarul nr.2541/109/2011, definitiva prin decizia penala nr.176A/05.02.2015 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I Penala. Descontopeste pedeapsa rezultanta de 7 ani si 8 luni inchisoare, aplicata prin sentinta mai sus-mentionata, in pedepsele componente, pe care le repune in individualitatea lor, dupa cum urmeaza: – pedeapsa de 4 ani si 6 luni inchisoare, aplicata pentru infractiunea prev. de art.181 alin.1 si 3 din Legea nr.78/2000 cu aplic. art.35 alin.1 Cod penal si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art.66 lit.a, b, d, k C. pen. pe o perioada de 5 ani; – pedeapsa de 5 ani inchisoare, aplicata pentru infractiunea prev. de art.289 alin.1 C. pen. rap. la art.5 alin.1 si 6 din Legea nr.78/2000 cu aplic. art.35 alin.1 C. pen. si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art.66 lit.a, b, d, k C. pen. pe o perioada de 5 ani; – pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare, aplicata pentru infractiunea prev. de art.47 C. pen. rap. la art.297 alin.1 C. pen. rap. la art.13//2 din Legea nr.78/2000 si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art.66 lit.a, b, d, k C. pen. pe o perioada de 5 ani; – sporul de pedeapsa de 2 ani si 8 luni inchisoare. In baza art.36 alin.1 rap. la art.33 alin.1 lit.a ?i art.34 alin.1 lit.b C. pen. din 1969, contopeste pedepsele mai sus-men?ionate cu pedeapsa de 5 ani inchisoare, stabilita prin prezenta hotarare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita si aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 5 ani inchisoare, pe care o sporeste cu 2 ani si 8 luni, in final, stabilind pentru inculpatul Nicolescu Constantin pedeapsa rezultanta de 7 ani si 8 luni inchisoare”, se arata in decizia ICCJ.
In 2011, in timpul cercetarilor, lui Nicolescu i s-a facut de mai mult ori rau, fiind scos cu targa din sediul DNA.
Liderul PSD, Liviu Dragnea l-a acuzat, luni, pe presedintele Klaus Iohannis ca il vrea in puscarie. El i-a transmis insa un mesaj sefului statului: ”Klaus, poate nu intru (la puscarie – n.r.). Nu te culca pe o ureche”.
„Am inteles ca Iohannis sa intru in puscarie ca sa doarma linistit. Klaus, poate nu intru. Nu te culca pe o ureche. Deci, daca cumva o astfel de actiune ar aduce dreptate pentru mii de oameni sa nu se aduca dreptate, pentru ca Iohannis sa doarma linistit. Nu se poate judeca asa. In orice tara ca afara asa ceva nu ar fi acceptat. La noi trebuie sa fie acceptat. O sa lupt pana la capat cu toata coloana mea”, a declarat dupa sedinta CExN al PSD Liviu Dragnea.
El a fost iritat de intrebarile jurnalistilor cu privire la faptul ca Florin Iordache, presedinte interimar al Caperei Deputatilor in lipsa lui, a sesizat CCR exact pe problema ridicata de avocatii lui Liviu Dragnea in dosarul angajarilor fictive: reclamatie privind lipsa completurilor specializate de la Inalta Curte. Liderul PSD a spus ca nu stie cu ce l-ar ajuta aceasta sesizare la CCR facuta de Florin Iordache.
„Am vorbit cu Florin Iordache astazi, m-a informat ca a luat aceasta decizie vineri. Mi-a raspuns foarte simplu: in opinia lui si a facut-o nu in numele Camerei Deputatilor, ci ca… presedinte… (al Camerei Deputatilor, a intervenit un reporter.) Exact! In opinia lui este un conflict juridic de natura constitutionala si ca acolo nu s-a respectat legea, care era obligatorie sa existe complete specializate, nu stiu, de 3 (judecatori). Asta am discutat”, a spus Dragnea.
Intrebat daca este o coincidenta ca avocatii lui au cerut exact acelasi lucru in instanta, liderul PSD a raspuns ironic: „Este o coincidenta si faptul ca respir… acelasi aer cu multi oameni”.
Apararea lui Liviu Dragnea, dar si cea a fostei directoare DGASPC Teleorman au depus saptamana trecuta la ICCJ cereri prin care arata ca decizia de la fond a fost pronuntata de un complet nelegal si cer rejudecarea dosarului de catre un complet de 3 judecatori specializat pe cauzele de coruptie.
Premierul Marcel Ciolacu a lansat luni mai multe mesaje populiste in contextul campaniei electorale pentru…
Presedintele rus Vladimir Putin s-a intalnit luni la Kremlin cu ministrul de Externe al Coreei…
Conflict halucinant intre doi vecini din Ilfov. Un barbat certat cu vecinul i-a montat acestuia…
Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Adrian Caciu, a confirmat luni seara planul PSD de a…
Potrivit unei analize rapide, dar partiale, efectuate joi de World Weather Attribution, un grup international…
Pentru prima data, armata ucraineana s-a angajat in lupte directe cu trupele Nordului pe front,…