Mark Zuckerberg sustine ca administratia Biden a exercitat presiuni asupra Meta sa „cenzureze” pe retelele sociale continutul legat de COVID

externe

Mark Zuckerberg, Russia Today, interdictie, Facebook, propaganda ruseasca

Directorul general al companiei Meta, Mark Zuckerberg, a sustinut ca Facebook a fost „presat” de guvernul SUA sa cenzureze continutul legat de COVID-19 in timpul pandemiei globale si ca acum regreta decizia de a da curs cererilor.

„In 2021, oficiali de rang inalt din Administratia Biden, inclusiv de la Casa Alba, au exercitat presiuni repetate asupra echipelor noastre timp de luni de zile pentru a cenzura anumite continuturi COVID-19, inclusiv umorul si satira”, a scris Zuckerberg intr-o scrisoare adresata Comitetului Judiciar al Camerei Reprezentantilor a SUA. Si, desi a fost decizia Meta de a elimina sau nu continutul, continua el, „presiunea guvernului a fost gresita si regret ca nu am fost mai deschisi in aceasta privinta”.

In timpul pandemiei, oficialii Facebook au starnit furia celor care au criticat izolarea, vaccinurile si mandatele de mascare, deoarece au eliminat anumite postari, sustinand ca acestea contineau informatii eronate legate de virus sau ca contraveneau politicilor sale, scrie Time.

In total, Facebook a eliminat peste 20 de milioane de postari in putin peste un an. Zuckerberg se alatura altor directori din domeniul social media, inclusiv lui Jack Dorsey, fostul CEO al platformei de blogging Twitter, care au deplans cazurile anterioare de moderare a continutului care, in opinia lor, au mers prea departe.

Exista o dezbatere globala tot mai aprinsa cu privire la masura in care companiile de social media ar trebui sa supravegheze comentariile, imaginile si alte continuturi postate de utilizatorii lor. Unele platforme considera ca nu ar trebui sa se implice atunci cand vine vorba de a le spune utilizatorilor ce pot si ce nu pot spune online, in timp ce unele guverne sustin ca o atitudine prea permisiva poate genera un comportament infractional.

Oficialii francezi l-au arestat pe cofondatorul Telegram, Pavel Durov, in cursul weekendului, sustinand ca reteaua sociala a acestuia nu a reusit sa combata in mod adecvat criminalitatea pe aplicatia de mesagerie, inclusiv raspandirea de materiale cu abuzuri sexuale asupra copiilor.

In ajunul alegerilor prezidentiale din SUA, care il opun pe vicepresedintele Kamala Harris fostului presedinte Donald Trump, Zuckerberg se straduieste, de asemenea, sa para nepartizan. „Scopul meu este sa fiu neutru si sa nu joc un rol intr-un fel sau altul – sau chiar sa par ca joc un rol”, a precizat Zuckerberg in scrisoare, al carei continut a fost postat pe pagina de Facebook a Comitetului judiciar al Camerei Reprezentantilor si confirmat de Meta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: