Melescanu, pensie speciala de 9.000 lei/luna. Plus un salariu astronomic. 53 de ani ca bugetar

politica

Deputatul USR Claudiu Nasui anunta ca Teodor Melescanu beneficiaza de o pensie speciala de aproximativ 2.000 de euro pe luna. La care se adauga salariul. CCR a decis miercuri ca Melescanu a ocupat nelegal functia de presedinte al Senatului.

Melescanu incaseaza acum, lunar, o pensie speciala de 8.936 de lei plus un salariu de 14.000 de lei.

„Teodor Melescanu refuza sa plece. Unde sa se duca la 78 de ani dupa 53 de ani de lucru la stat?

Sunt cateva figuri in politica de care se pare ca pur si simplu nu putem scapa. Teodor Melescanu este unul dintre acesti oameni. Politruc cu state vechi, domnul Melescanu capusaza statul de mai bine de 50 de ani.

Pentru dumnealui, valorile politice nu prea au parut a fi relevante. S-a dus unde i s-a oferit un loc cald. De la PDSR, stramosul actualei ciume rosii, a incercat PD + PNL sub forma Aliantei DA, ca apoi sa se reorienteze spre PNL si, mai apoi, la ALDE. Ce au avut toate aceste partide in comun? Un loc cald pe bani buni pentru un cunoscut al sistemului.

Nu doar aceasta traiectorie il face special pe domnul Melescanu, ci si pensia de aproape 9000 de lei pe care o incaseaza lunar, asta pe langa salariul de la Senat de 14.000 de lei pe care CCR a hotarat ieri ca il incaseaza ilegal.

Ce il recomanda pe acesta pentru aceste remuneratii barosane? De la haosul alegerilor din diaspora, la voturi false in Senat si pana la acuzatiile ca ar fi facut parte din fosta securitate, toate se gasesc pe CV-ul informal al acestui bugetar consacrat.

Acest tip de personaje ar trebui sa aiba o data de expirare in politica mult mai scurta de 50 de ani, iar acum este momentul sa ne asiguram ca astfel de povesti vor fi doar istorie, si nu regula unei alte generatii de sacrificiu”, a scris Nasui pe Facebook.

Presedintele Senatului Teodor Melescanu a declarat miercuri ca pana la publicarea in Monitorul Oficial, partea l a hotararii CCR privind neconstitutionalitatea alegerii sale in functie, isi asuma in continuare prerogativele pe care le are, iar dupa publicare, vor avea loc ”consultarile politice necesare pentru a gasi cea mai buna solutie in acest caz”.

”Pana la publicarea in Monitorul Oficial, partea l, eu imi asum in continuare prerogativele pe care le am. Dupa publicare, vom face consultarile politice necesare pentru a gasi cea mai buna solutie in acest caz”, a declarat Melescanu, referindu-se la decizia CCR.

Intrebat daca ia in calcul sa candideze din nou la aceasta functie, a raspuns: ”Asta va trebui sa vedem dupa ce publica in Monitorul Oficial. Sigur o sa avem consultari, o sa vedem, toate posibilitatile sunt deschise”.
El considera ca nu are ce sa-si reproseze in kegatura cu situatia creata.

”Nu numai ca nu am ce sa-mi reprosez, dar avem argumente foarte solide care au fost depuse in fata Curtii Constitutionale. Este problema judecatorilor si dreptul lor la libera alegere, faptul ca nu a fost unanimitate, dovedeste ca au existat si alte puncte de vedere”, a afirmat Melescanu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: