Minciunile lui Tudorel Toader, demontate punct cu punct cu argumente imbatabile: „Minciuni nedemne de un ministru, cadru didactic, fost judecator la CCR!”

politica

Deputatul USR Stelian Ion, membru in Comisia Iordache, demonteaza minciunile prin care Tudorel Toader a aruncat vina pe Opozitie pentru declansarea procedurii de infringement impotriva Romaniei.

„Simple precizari referitoare la prezumtia de rea-credinta a lui Tudorel Toader:

Tudorel Toader a ‘precizat’ ieri ca neimplementarea directivei europene privind prezumtia de nevinovatie s-ar datora opozitiei, care ar fi blocat dezbaterile in Parlament si ar fi atacat la CCR hotararea de infiintare a Comisiei Iordache.

Minciuni nedemne de un ministru, cadru didactic, fost judecator la CCR!

1. In niciun moment ”dezbaterile” din Comisia Iordache nu au fost blocate. PSD-ALDE-UDMR detin majoritatea in aceasta comisie, astfel incat orice incercare de blocare a sedintelor este practic imposibila.

2. Contestarea la CCR a hotararii de infiintare a Comisiei Iordache nu a suspendat in niciun moment lucrarile acestei comisii. Tudorel Toader, ca fost judecator CCR, stie acest lucru, dar prefera sa induca in eroare opinia publica.

3. Intr-adevar, Guvernul a inaintat Parlamentului anul trecut un proiect de lege pentru transpunerea directivei privind prezumtia de nevinovatie si confiscarea extinsa, insa ceea ce omite TT sa spuna este ca, referitor la prezumtia de buna-credinta, acest proiect contine DOAR INTRODUCEREA UNUI ALINEAT LA UN SINGUR ARTICOL din Codul de procedura penala, pentru simplul motiv ca legislatia noastra contine deja prevederi clare cu privire la respectarea prezumtiei de nevinovatie. TT nu explica niciodata de ce proiectul Guvernului continea o singura modificare, iar in Parlament s-au propus zeci de modificari sub pretextul implementarii acestei directive.

4. La 19 decembrie Tudorel Toader declara in Parlament, in cadrul Comisiei Iordache, ca, in cazul in care va trece termenul de implementare a acestei directive fara ca Parlamentul sa introduca acel alineat, aceasta s-ar putea realiza prin ordonanta de urgenta. Ati vazut acea OUG asa cum am vazut-o si eu…

5. Tot cu acea ocazie TT sugera ca magistratii sa-si vada de treaba lor si sa nu-si mai dea cu parerea cu privire la modificarile legislative in privinta legislatiei penale, pentru ca legiferarea nu e de competenta lor, ci de competenta lui Iordache, Nicolicea, Serban Nicolae, Catalin Radulescu etc. N-a spus nimeni ca magistrati ar avea drept de initiativa legilsativa, dar sa trimiti magistratii la plimbare si nici macar sa nu te consulti cu ei nu a indraznit sa propuna niciunul dintre cele 4 ”genii” enumerate mai sus. A facut-o, in schimb, TT care viseaza numai conflicte juridice de natura constitutionala.

6. In realitate, planul pervers al PSD-ALDE-UDMR a fost acela de a lasa intentionat sa treaca termenul de 1 aprilie 2018 pana la care trebuia implementata aceasta directiva europeana pentru ca, dupa aceea, sa tipe ca din gura de sarpe ca exista un mare pericol de infringement impotriva Romaniei in cazul in care toate modificarile propuse in Comisia Iordache nu ar fi adoptate. Inadins nu s-a emis OUG cu acelasi continut cu proiectul de lege, desi o puteau face, pentru ca o astfel de modificare nu le servea interesele, intrucat ea se referea strict la implementarea directivei, nicidecum la sutele de modificari propuse la Codul penal si de procedura penala. Pe de alta parte, o OUG care sa exceada acestei directive ar fi scos din nou lumea in strada. Asa ca acum, Tudorel Toader, transformat in agent de manipulare a opiniei publice, se vaita ca Romania risca sa fie sanctionata in cazul in care Comisia Iordache nu va fi lasata sa isi desavarseasca opera de macelarire a legislatiei penale, se vaita ca opozitia blocheaza sedintele Comisiei Iordache, dar nu sufla nicio vorba in privinta depasirii termenelor de implementare a celorlalte directive cum ar fi cea referitoare la confiscarea extinsa (cu termen depasit la 4 octombrie 2015!) sau la combaterea spalarii banilor (cu termen depasit la 26.06.2017).

Avand in vedere aceste imprejurari, dar si celelalte derapaje ale ministrului Tudorel Toader, de ieri se aplica deplin prezumtia de rea-credinta a Ministrului Justitei, care a ratat pana acum toate sansele de a demonstra ca este un om onest”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Ministerul Justitiei, Tudorel Toader, a trecut in revista, intr-o postare pe Facebook, demersurile pentru transpunerea Directivei privind prezumtia de nevinovatie, mentionand ca procedurile au fost blocate, comisia parlamentara fiind contestata la CCR.

„In iulie 2017, Ministerul Justitiei a finalizat proiectul de lege pentru transpunerea Directivei privind prezumtia de nevinovatie, proiect care a fost transmis la Guvern. In sedinta din 18 august 2017, Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru transpunerea Directivei privind prezumtia de nevinovatie, proiect care a fost transmis la Senat. In 4 decembrie 2017, proiectul de lege a fost adoptat de catre Senatul Romaniei, apoi a fost transmis la Camera Deputatilor. Camera deputatilor a stabilit ca dezbaterea sa se faca in procedura de urgenta, printr-o comisie speciala. Dezbaterile au fost blocate iar opozitia a contestat respectiva comisie la CCR ! Pentru evitarea sanctiunilor, este necesar ca prevederile Directivei sa fie transpuse in legislatia nationala pana la momentul in care Comisia Europeana va sesiza Curtea Europeana de Justitie”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Comisia Europeana a declansat joi procedura de infringement impotriva Romaniei pe Directiva UE privind prezumtia de nevinovatie si a dreptului de a fi prezent la proces in cadrul procedurilor penale, care trebuia sa fie implementata pana in luna aprilie 2018. Autoritatile de la Bucuresti au fost instiintate, iar in termen de doua luni oficialii trebuie sa anunte ce masuri iau.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: