Ministerul Justitiei din Romania sprijina dezvoltarea cooperarii judiciare internationale cu tarile din Asia de Sud-Est

news

Participarea la reteaua SEAJust prezinta un interes major pentru Romania, in sensul consolidarii cooperarii cu statele din aceasta regiune, prin facilitarea schimbului de informatii, experienta si bune practici in domeniul cooperarii judiciare internationale in materie penala, transmite ministerul Justitiei, intr-un comunicat de presa publicat vineri.

SEAJust este o retea informala de cooperare judiciara in materie penala, fondata in 2020 la initiativa Secretariatului Oficiului Natiunilor Unite pentru Droguri si Criminalitate, pe modelul Retelei Judiciare Europene. Aceasta are in prezent 15 state membre, inclusiv Tailanda, Singapore, Coreea de Sud, Malaezia, Vietnam, Australia, Cambodgia, fiind deschisa si altor state din alte regiuni.

Miercuri, 26 aprilie, secretarul de stat George Catalin Serban a avut o interventie in cadrul segmentului de inalt nivel al Reuniunii Plenare a Retelei Judiciare din Asia de Sud-Est (SEAJust-South East Asia Justice Network), care s-a desfasurat la Seul, Coreea de Sud.

In cadrul interventiei sale, secretarul de stat George Catalin Serban a prezentat rolul si functiile Retelei Judiciare Europene, evidentiind utilitatea resurselor online puse la dispozitia practicienilor. „Participarea la SEAJust prezinta un interes major pentru consolidarea cooperarii cu statele din aceasta regiune, prin facilitarea schimbului de informatii, experienta si bune practici in domeniul cooperarii judiciare internationale in materie penala, precum si stabilirea de contacte la nivel tehnic”, se arata in comunicatul citat.

Prin acest demers, Romania spera sa contribuie la consolidarea cooperarii judiciare internationale si sa impartaseasca experienta si bunele practici cu celelalte state membre ale retelei, potrivit sursei citate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: