Cristian Ghinea a anuntat intr-o postare pe pagina personala de Facebook ca Corpul de Control al Ministerului Fondurilor Europene a incheiat un raport privind implementarea a doua proiecte de e-guvernare, cu fonduri europene, de catre Consiliul Judetean Suceava in care s-au descoperit numeroase nereguli si ca urmare dosarul a fost inaintat catre DNA.
„Inca un caz cu Ghita merge de la MFE la DNA. Se pare ca Ghita a protejat si judetul Suceava de infiltrarea IT-sorosista.
Mai tineti minte ca am promis in Parlament, unde Ana Birchall l-a invitat ilegal pe Sebastian Ghita la audierea mea, ca voi cere un control tematic al Corpului de Control pe sistemele de IT platite din fonduri europene?
Corpul de Control are mai multe cazuri in lucru, dar primul a fost finalizat si trimis la DNA ieri.
E un caz cu de toate: aceleasi firme care invart licitatiile intre ele, achizitii umflate, raportari false, acte aditionale in serie, sisteme informatice inutilizabile si neutilizate, dar acceptate la plata de Organismul Intermediar de la Ministerul Comunicatiilor.
Reamintesc ca tot la DNA am mai trimis un caz legat de modulul informatic de la AM Mediu platit si nefolosit (si tot cu suspiciuni la achizitii).
Iar DNA mai avea in lucru un caz cu un modul informatic de 5 milioane de euro de la AM POSDRU, unde i-am asistat in verificarea utilizarii.
Cam asa se explica si de ce e Ghita disperat impotriva DNA si de unde au baietii lui Ponta bani de televiziuni de propaganda.
De la dumneavoastra. Toate aceste fraude au adus corectii, adica bani respinsi la rambursare de UE si ramasi pe bugetul de stat. Le doresc sa fie cu ‘La multi ani!'” a anuntat ministrul.
Serviciul Corp Control, Anticoruptie si Integritate din Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a anuntat, vineri, ca a finalizat controlul privind implementarea a doua proiecte de e-guvernare, cu fonduri europene, de catre Consiliul Judetean Suceava (CJ). Furnizorii de hardware si solutii IT din aceste proiecte sunt SC Expert One Research SRL si SC Siveco Romania SRL.
Ancheta a constatat licitatii trucate si rapoarte de implementare false, acceptate ca atare de catre Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI).
Valoarea totala a proiectelor se ridica la 13.361.118 lei din care 7.169.321 lei fara TVA s-au cheltuit pentru IT. Concluziile raportului au fost inaintate catre Directia Nationala Anticoruptie.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
Intrat in mod neasteptat in Parlament, in urma cu patru ani, cand institutele de sondare…
La o intalnire la Budapesta, liderii Uniunii Europene au discutat despre posibilitatea de a continua…
Industria auto germana continua sa prezinte simptome de criza, si anunta disponibilizari in masa. In…
Un numar record de cetateni nord-coreeni au sosit in Rusia in al treilea trimestru al…
Fostul comisar-sef din cadrul IGPR Marius Badea, acuzat de mai multe fapte, intre care instigare…
Deputatul USR de Timis, Catalin Drula, care deschide lista candidatilor partidului pentru un nou mandat…