Fostul premier Dacian Ciolos a explicat printr-o gluma cat de aberante sunt acuzatiile PSD si ale lui Tudorel Toader in legatura cu recursul compensatoriu. „Comparatia este la fel de ridicola ca in cazul in care l-ai compara pe domnul Andrei Plesu cu doamna Viorica Dancila. Ambii sunt romani si ambii au fost profesori”, afirma Ciolos.
Ciolos explica detaliat de ce varianta recursului compensatoriu propusa de Raluca Pruna nu are nicio legatura cu cea adoptata de Parlament prin votul Coalitiei PSD-ALDE.
„Stenograma sedintei de Guvern din data de 31 ianuarie 2017 arata ca Executivul Grindeanu este cel care a adoptat proiectul de lege privind recursul compensatoriu.
Sorin Grindeanu nu isi asuma decizia luata si, mai mult, insista ca proiectul a fost aprobat si trimis spre Parlament in forma adoptata de guvernul anterior.
Domnul Grindeanu „uita“ ca proiectul de lege privind recursul compensatoriu, initiat de Raluca Pruna, a fost clasat de Senat dupa ce a fost trimis Parlamentului pentru dezbatere.
Proiectul adoptat de domnia sa, conform stenogramei, a fost initiat de ministrul Justitiei de la acel moment, Florin Iordache.
Dovedind o totala lipsa de coloana vertebrala, domnul Tudorel Toader insista ca nu-si asuma forma finala a Legii recursului compensatoriu, desi era deja ministru al Justitiei in momentul in care proiectul a fost propus de Comisia juridica a Camerei Deputatilor, condusa de Florin Iordache. Reuseste sa se contrazica repetat si are o declaratie sideranta, demna de Guvernul Dancila.
In varianta initiala a legii, asa cum a fost adoptata de Raluca Pruna, ar fi iesit aproximativ 1.700 de persoane din inchisori in baza recursului compensatoriu.
Pe baza legii actuale, au fost eliberati 10.880 de detinuti, dintre care 649 au revenit in penitenciare, iar 188 au comis violuri, crime si talharii.
Intr-adevar, ambele legi se numesc la fel si par a face aceleasi lucruri. Dar comparatia este la fel de ridicola ca in cazul in care l-ai compara pe domnul Andrei Plesu cu doamna Viorica Dancila. Ambii sunt romani si ambii au fost profesori”, a scris Ciolos pe Facebook.
Legea recursului compensatoriu a intrat in vigoare la 19 octombrie 2017 si, potrivit acesteia, detinutii care au stat in conditii improprii beneficiaza de sase zile libere la fiecare 30 de zile executate. In prima zi in care Legea recursului compensatoriu a intrat in vigoare, au fost eliberati 529 de detinuti.
Un tanar de 25 de ani a murit, in weekend, la Spitalul din Medias, judetul Sibiu, acesta fiind injunghiat in urma unui conflict izbucnit intre mai multi localnici, intr-un club, apoi continuat in strada. Agresorul fusese eliberat recent in baza recursului compesatoriu.
Ministrul Tudorel Toader s-a aratat surprins, pe data de 20 octombrie 2017, de numarul detinutilor eliberati in baza recursului compensatoriu, dupa prima zi de aplicare a legii: „In cursul zilei de ieri, (…) in baza acestei legi, adaugarea acelor sase zile (…) considerate ca fiind executate, au iesit din penitenciar 529 de detinuti. Este mult si pentru orice asteptare a mea. Nu credeam ca impactul este, va fi atat de mare, dar, sigur, este efectul legii”.
In cadrul emisiunii „Romania de poveste“, realizatorii de la Romania TV au rulat pe burtiera…
Presedintele rus Vladimir Putin se confrunta cu un cosmar economic in timp ce natiunea se…
Dupa trei ani si jumatate de anchete, Politia a strans probe impotriva Laurei Crisan, fiica…
Fiul presedintelui ales Donald Trump, Donald Trump Jr. a ridiculizat decizia presedintelui american Joe Biden…
Tanarul de 18 ani care si-a injunghiat mortal un prieten alaturi de care se afla…
Generalul Catalin Ranco Pitu, fost procuror-sef al Sectiei Parchetelor Militare si unul dintre cei mai…