„N-ai cum sa-i dezveti sa-si retraga trompa din rezervorul national”. Rares Bogdan anunta ca PSD-istii vor sa fure si cele 31 de miliarde de euro alocate Romaniei
Europarlamentarul Rares Bogdan afirma ca liderii PSD au pus deja ochii pe cele 31 de miliarde de euro care vor fi oferite Romaniei de Uniunea Europeana. „N-ai cum sa-i dezveti sa-si retraga trompa din rezervorul national”, spune Bogdan.
„Goarnele pesediste si acolitii lor isi freaca mainile deoarece Romaniei i-au fost alocate peste 31 de miliarde de euro din bugetul de reconstructie europeana, asta pe langa miliardele pe care le poate accesa prin programul de sanatate sau cel de diminuare a pagubelor de pe piata muncii. Banii acestia sunt pentru pesedisti ca o cadana care danseaza din buric. Caci da, eunucii se viseaza sultani.
Ditamai banetul gadila atat de frumos urechile unor indivizi care adorm cu sunetul pungii in timpan incat au uitat de infiintarea Parchetului European. Daca n-au facut-o, se gandesc ca asa cum au reusit pana acum sa-si ia partea leului, prin firme de casa si clienti transformati in sponsori, vor reusi sa se strecoare si de-acum incolo. Somn usor, ce sa zic… Infractorii, mai ales cei cu gulerele albe, au subestimat mereu capacitatea institutiilor de a-i descoperi, cu gandul linistitor la anii in care au construit adevarate retele secrete de drenare a banului public. Din aceste retele fac parte interlopi, politicieni, inalti functionari, fosti securisti remaniati odata cu procesul aderarii euro-atlantice, actori mediatici, dar si slujbasi ai justitiei, chemati sa intervina in momente delicate ale ontologiei politice din Romania.
N-ai cum sa-i dezveti sa-si retraga trompa din rezervorul national. Un fost lider PSD de trista amintire se lauda in mai 2019 ca el are grija cel mai bine de buzunarele cetatenilor. S-a vazut cum!
(…) Spaima ca nu vor fi ei cei care administreaza banii este, insa, crancena. Sunt curios, insa, cu ce vor inlocui mitul strainului rau pentru a incerca sa dinamiteze Executivul liberal. Cu ce minciuna sunt dispusi sa joace pesedistii ultima carte, pentru a se salva politic? Oare asa zis-a conspiratie mondiala care ar fi nascut un virus pentru a controla mintile tuturor?”, a scris Rares Bogdan in EVZ.
Romania se situeaza printre statele care vor beneficia cel mai mult de fondurile alocate prin noul instrument de redresare, in valoare de pana la 750 de miliarde de euro, prezentat miercuri de Comisia Europeana, potrivit unui document consultat de agentia DPA, citata de Agerpres.
Potrivit acestui document, Executivul comunitar a alocat pentru Romania suma de 19,626 miliarde de euro, reprezentand granturi, singurele state care au alocate sume mai mari fiind: Italia (81,8 miliarde de euro), Spania (77,32 miliarde de euro), Franta (38,77 miliarde de euro), Polonia (37,69 miliarde de euro), Germania (28,8 miliarde de euro) si Grecia (22,56 miliarde de euro).
Comparativ, o serie de state dezvoltate au alocate granturi de valori mult mai mici precum Danemarca, 2,15 miliarde de euro, Belgia 5,48 miliarde de euro, Olanda, 6,75 miliarde de euro, Austria, 4,04 miliarde de euro, Finlanda, 3,46 miliarde de euro, si Suedia, 4,69 miliarde de euro.
Pe langa granturi, statele membre UE vor beneficia si de imprumuturi. In cazul Romaniei, documentul consultat de DPA prevede imprumuturi in valoare de 11,580 miliarde de euro astfel ca suma totala, granturi si imprumuturi, alocata Romaniei este de 31,206 miliarde de euro.
Comparativ, Italia ar urma sa primeasca fonduri in valoare totala de 173 miliarde de euro, din care 81,8 miliarde de euro sub forma de granturi si 91 miliarde de euro sub forma de imprumuturi, iar Spania va primi o suma totala de 140 miliarde de euro, din care 77,32 miliarde de euro sub forma de granturi si 63 de miliarde de euro sub forma de imprumuturi. Urmeaza Polonia, cu o suma totala de 63,83 de miliarde de euro, Franta cu 38,772 de miliarde de euro, Grecia cu 31,997 de miliarde de euro, Romania cu 31,206 de miliarde de euro si Germania cu o suma totala de 28,806 de miliarde de euro.
Potrivit planului Comisiei, banii vor fi oferiti sub forma de granturi si imprumuturi. Statele membre vor trebui sa solicite finantare, prezentand proiectele pentru care ar dori sa cheltuie banii.
Insa propunerea prezentata miercuri de Comisia Europeana are nevoie de aprobarea tuturor celor 27 de state membre UE, care au opinii diferite cu privire la acest subiect.