Nanobotii vor aduce tinerete fara batranete si viata fara de moarte pana in 2030, sustine un fost inginer de la Google

life

Nemurirea a fost visul fiintelor umane inca din zorii timpurilor. Fascinatia omenirii pentru inselarea mortii se reflecta in documente stiintifice, mitologie si folclor care dateaza cel putin din Egiptul antic. Acum, Ray Kurzweil, un fost inginer de la Google, sustine ca oamenii vor atinge nemurirea pana in 2030 – si 86% din cele 147 de predictii ale sale au fost corecte, potrivit GreekReporter.

Kurzweil a vorbit la canalul YouTube Adagio, despre dezvoltarea geneticii, nanotehnologiei si roboticii, despre care crede ca va duce la „nanoboti” care vor inversa varsta.

Acesti roboti minusculi vor repara celulele si tesuturile care se deterioreaza pe masura ce corpul imbatraneste si ne vor face imuni la boli precum cancerul.

Previziunile conform careia o astfel de isprava este realizabila pana in 2030 au fost intampinate cu entuziasm si scepticism, deoarece vindecarea tuturor bolilor mortale pare departe de atins, noteaza Daily Mail.

Kurzweil a fost angajat de Google in 2012 pentru a „lucra la noi proiecte care implica invatarea automata si procesarea limbajului”, dar a prezis progrese tehnologice cu mult inainte ca acestea sa se intample.

In 1990, el a prezis ca cel mai bun jucator de sah din lume va pierde in fata unui computer pana in anul 2000 si s-a intamplat in 1997, cand Deep Blue l-a invins pe Gary Kasparov.

Kurzweil a facut o alta predictie uimitoare in 1999: el a spus ca pana in 2023 un laptop de 1.000 de dolari va avea puterea de calcul si capacitatea de stocare a creierului uman.

Acum, fostul inginer Google crede ca tehnologia va deveni atat de puternica incat ii va ajuta pe oameni sa traiasca pentru totdeauna, in ceea ce este cunoscut sub numele de singularitate.

Singularitatea este un punct teoretic in care inteligenta artificiala depaseste inteligenta umana si schimba calea evolutiei noastre, relateaza LifeBoat.

Kurzweil, autor care se descrie drept futurist, a prezis ca singularitatea tehnologica va avea loc pana in 2045, inteligenta artificiala trecand un test Turing valid in 2029.

Acesta testeaza capacitatea unei masini de a prezenta un comportament inteligent echivalent cu cel al unui om sau care nu se poate distinge de acesta.

El a spus ca masinile ne fac deja mai inteligenti, iar conectarea lor la neocortexul nostru ii va ajuta pe oameni sa gandeasca mai inteligent.

Contrar temerilor unora, el crede ca implantarea computerelor in creierul nostru ne va imbunatati.

„Vom obtine mai mult neocortex, vom fi mai amuzanti, vom fi mai buni la muzica. Vom fi mai sexy. Vom intruchipa intr-o masura mai mare toate lucrurile pe care le pretuim la oameni”, a spus el.

Mai degraba decat o viziune a viitorului in care masinile preiau umanitatea, Kurzweil crede ca vom crea o sinteza om-masina care ne va face mai buni.

Conceptul de nanomasini care sunt introduse in corpul uman a aparut in science fiction de zeci de ani.

In Star Trek, roboti moleculari minusculi numiti naniti au fost folositi pentru a ajuta la repararea celulelor deteriorate din organism.

In urma cu mai bine de zece ani, Fundatia Nationala pentru Stiinta din SUA a prezis ca „telepatia imbunatatita prin retea” – trimiterea de ganduri prin internet – va fi posibila pana in anii 2020.

„In cele din urma, va afecta totul. Vom fi capabili sa satisfacem nevoile fizice ale tuturor oamenilor. Ne vom dezvolta mintea si vom intruchipa aceste calitati artistice pe care le pretuim”, a spus Kurzweil.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: