Nicusor Dan explica impactul „betoanelor”: „Am pierdut, de la Revolutie, 1.400 – 1.600 de hectare de spatiu verde si normal ca, daca stam intr-o galeata de beton, temperatura o sa fie mai mare”

politica

Nicusor Dan

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat duminica, despre situatia Capitalei in contextul codului rosu de canicula, ca „am pierdut, de la Revolutie, 1.400 – 1.600 de hectare de spatiu verde si este normal ca, daca stam intr-o galeata de beton, ca temperatura o sa fie mai mare”. 

”Noi putem sa luam niste masuri pe termen scurt dar trebuie sa ne gandim putin cum am ajuns in situatia asta, pentru ca noi am pierdut in 34 sau 35 de ani de la Revolutie de ordinul de 1.400 – 1.600 de hectare de spatiu verde si normal ca, daca stam intr-o galeata de beton, temperatura o sa fie mai mare”, a declarat Nicusor Dan la Digi24, intrebat despre masurile in contextul codului rosu de canicula.

Primarul Capitalei a precizat ca o lectie este sa nu mai pierdem din spatiul verde.

Edilul a mai afirmat ca in Bucuresti, dincolo de faptul ca s-a pierdut spatiul verde, s-a si construit extrem de dens, fara nicio regula, cu mii de apartamente fara scoala, gradinita, nevoiti sa urce in masina si sa isi duca copiii, si multe alte disfunctionalitati.

”E greu sa venim cu solutii miraculoase. Ce am reusit a fost sa avem o crestere de 40% la utilizarea transportului public, pentru ca daca vorbim de trafic, asta este singura solutie pe care putem sa o avem si continuam pe directia asta”, a mai aratat Nicusor Dan, citat de news.ro.

Primarul Capitalei a subliniat ca, in plus, noul Plan Urbanistic General a fost deblocat acum doi ani, se lucreaza la el si o sa dea o construire predictibila, „asta daca se si respecta, pentru ca, in momentul de fata sunt sectoare care nu respecta niciun fel de regula de construire si institutiile care ar trebui sa le verifice din pacate nu functioneaza”.

Despre recuperarea spatiilor verzi, primarul a spus ca ”dureaza si costa, din pacate”.

”Au fost unele dintre ele retrocedate desi nu trebuiau sa fie retrocedate, in anii 2000 si unele au fost construite. Unele au proprietari privati si costa sa le expropriem”, a explicat primarul.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: