Avocatul Gil Vasile, sotul sefei CSM (Simona Marcu), a incasat de la Tel Drum, celebra pusculita a clanului Dragnea, o suma impresionanta, cum mult peste cea anuntata in dezvaluirile din „Valiza din Teleorman”.
Cabinetul individual de avocatura Gil Vasile a incasat bani de la Tel Drum in toata perioada 2011 – 2017, cu exceptia anului 2014. Suma totala incasata de Gil Vasile de la Tel Drum in aceasta perioada este 528.711 lei cu TVA, respectiv 430.567 de lei fara TVA, informeaza ziare.com.
Rise Project dezvaluia in urma cu doua saptamani ca printre documentele din „Valiza” exista si o plata de 15.200 de lei facuta de Tel Drum in 2015, sub semnatura directorului executiv Petre Pitis, catre avocatul Gil Vasile, sotul sefei CSM, Simona Marcu, judecatoare la ICCJ in acel moment.
„Societatea Tel Drum a reprezentat un client ca oricare altul dintre sutele de clienti cu care am colaborat pe parcursul activitatii profesionale. Colaborarea a fost publica, iar raporturile financiare cu aceasta societate au fost declarate integral in raportarile fiscale periodice”, explica atunci Vasile.
Sume fara TVA incasate anual de la Tel Drum:
2011 – 102.770 lei
2012 – 62.280 lei
2013 – 106.368 lei
2015 – 41.775 lei
2016 – 66.754 lei
2017 – 50.240 lei
Contactata de Ziare.com prin intermediul purtatorului de cuvant al CSM, dna Simona Marcu a transmis doar ca nu comenteaza afacerile sotului domniei sale, insa, la randul domniei sale, nu a infirmat informatiile.
In 2017, Marcu a cerut anchetarea procurorului general, Augustin Lazar, pentru felul in care a comunicat in scandalul OUG 13. Marcu a boicotat adoptarea raportului de audit care ar fi dus la demiterea conducerii Inspectiei Judicare preferata de dl Toader, dar nu s-a opus ordonantei de urgenta prin care Netejoru si Stan au fost repusi in functie.
In plus, Marcu considera ca modificarile la legile justitiei, demolate de Comisia de la Venetia, sunt benefice.
CSM, condus de Marcu, a apreciat ca Liviu Drangea nu a afectat independenta justitiei cand i-a amenintat pe procurorii DIICOT sa nu le treaca prin cap sa dea curs sesizarii impotriva Vioricai Dancila pentru ca „vor plati din greu”.
CSM, condus de Marcu, a apreciat ca ministrul Toader nu a facut nimic grav cand a spus ca procurorii nu au dreptul sa ancheteze dosarul Belina, desi pana si CCR le-a recunoscut acest drept.
Dupa publicarea Raportului MCV, CSM a emis un comunicat critic la adresa documentului, care insa nu a fost votat de plen, ci asumat in urma unei sumare comunicari pe e-mail de o majoritate de 9 membri, intre care Simona Marcu, in timp ce 7 s-au opus. Atat procurorul general, cat si presedinta ICCJ, membri de drept ai CSM, nu au fost consultati in privinta comunicatului.
Un sondaj realizat de CURS in perioada 30 octombrie-5 noiembrie arata ca romanii pun educatia…
Presedintele Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR) si candidat la alegerile prezidentiale, George Simion, a declarat,…
Romania asteapta o decizie privind includerea in programul Visa Waiver, care ar permite cetatenilor romani…
Trei notari publici din Bucuresti sunt urmariti penal dupa ce ar fi facilitat o schema…
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizeaza cetatenii romani care intentioneaza sa calatoreasca in Suedia ca autoritatile…
Trei persoane au fost acuzate in legatura cu moartea cantaretului Liam Payne in Argentina pentru…