Nou derapaj grosolan al IPS Teodosie: „Bolile psihice ale copiilor au legatura stransa cu pacatele parintilor” – VIDEO

news

IPS Teodosie, femeia, rugaciune, fusta, pielea goala

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a facut o noua declaratie controversata, considera ca, in cazul copiilor, suferintele psihice au legatura cu pacatele parintilor, insa multi au primit mai mult ajutor prin rugaciune decat prin anumite medicamente pentru „neajunsurile psihice”.

”Sunt rugaciuni chiar consacrate si arata ca omul se poate ridica deasupra acestor slabiciuni, pentru ca bolile psihice au o stransa legatura cu trairea omului, pentru copii au legatura stransa cu pacatele parintilor. Anumite momente din viata, sperietura, panica, poate duce la boala psihica si sigur, sunt atat de diversificate aceste boli psihice”, a afirmat arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea.

El a sustinut ca numerosi oameni care s-au rugat „cu toata hotararea”, cu „jertfa si dragoste”, au primit mai mult ajutor prin rugaciunea decat prin medicamentele specifice suferintelor lor psihice.

”Si trebuie sa spun multi din cei ce au putut sa vina cu toata hotararea, cu jertfa si cu dragostea de a se ruga lui Dumnezeu si a primi ajutor au primit mai mare ajutor prin rugaciune decat prin anumite medicamente pentru neajunsurile psihice si Dumnezeu biruieste orice neputinta”, a adaugat Teodosie.

Potrivit unui raport al UNICEF, aproape 33% dintre adolescentii romani cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani au raportat o dispozitie trista de mai multe ori intr-o saptamana, comparativ cu 13% in medie, in cele 45 de tari incluse intr-un studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Intr-un studiu realizat in Romania in anul 2020, cu 10.114 adolescenti din toate judetele tarii (varsta medie 17 ani), 48,9% dintre tineri au avut cel putin o data ganduri de suicid, 27,1% erau tristi tot timpul si nu puteau scapa de tristete, 21,5% au avut perioade in care s-au simtit depresivi in ultimele sase luni.

Intr-un alt studiu comparativ se sublinia faptul ca rata suicidului in Romania la adolescentii sub 15 ani este mai mare decat media europeana.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: