O „carne” foarte neobisnuita. Cercetatorii britanici sustin ca au creat un produs revolutionar

externe

Soia modificata genetic, in care un sfert din proteina este similara cu cea a carnii de porc, nu cu cea vegetala, a fost creata de compania britanica Moolec Science, scrie revista britanica All about feed.

Moolec Science spune ca produsele sale vor avea aceeasi valoare nutritiva, gust si textura ca si carnea, dar vor fi mai ieftine. Soia modificata genetic are o nuanta rosiatica. Oamenii de stiinta explica acest lucru ca fiind un indiciu clar al adaugarii de gene care produc o proteina cu o grupare hem care contine fier, de exemplu, mioglobina. Cercetatorul sef al Moolec, Amit Dhingra, a refuzat sa spuna ce gene de porc au fost adaugate in soia.

„Am dezvoltat o platforma unica, brevetata pentru producerea de proteine de mare valoare in semintele unor culturi importante din punct de vedere economic, cum ar fi soia”, a explicat Dhingra inovatia.

Moolec a depus o cerere de brevet pentru produsul Piggy Sooy. Ponderea proteinelor animale ajunge la 26,6% din totalul proteinelor solubile din semintele de soia, de 4 ori mai mare decat era prevazut initial. Aceasta nu este prima inventie a oamenilor de stiinta. Moolec Science cultiva deja mazare care contine proteine din carne de vita.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: