Laboratorul francez Sanofi si-a anuntat intentia de a oferi autoritatilor franceze milioane de doze de Plaquenil, un medicament impotriva malariei, cu potential de a trata 300.000 de pacienti cu COVID-19, in urma efectuarii unor teste considerate „promitatoare”, informeaza miercuri AFP, citata de Agerpres.
Dupa un studiu cu rezultate incurajatoare efectuat pentru acest medicament, „Sanofi se angajeaza sa puna tratamentul la dispozitia Frantei si sa ofere cateva milioane de doze care ar putea permite tratarea a 300.000 de pacienti”, a indicat pentru AFP un purtator de cuvant al laboratorului, acesta precizand in acelasi timp ca grupul este gata sa colaboreze cu autoritatile sanitare franceze „pentru confirmarea acestor rezultate”.
Plaquenil, o molecula de hidroxiclorochina, utilizat de decenii in boli autoimune precum lupusul sau artrita reumatoida, ar putea avea efect asupra disparitiei virusului, a indicat luni profesorul Didier Raoult, directorul Institutului Spitalului Universitar din Marsilia.
Conform acestui studiu condus de profesorul Raoult pe 24 de pacienti purtatori ai coronavirusului, la sase zile de la inceperea administrarii Plaquenil, virusul disparuse la trei sferturi dintre persoanele tratate.
Purtatoarea de cuvant a Guvernului francez, Sibeth Ndiaye, a declarat anterior ca aceste studii clinice sunt „promitatoare” si vor fi extinse la un numar mai mare de pacienti.
Aceste noi studii clinice „vor fi realizate cu o echipa independenta a profesorului (Didier) Raoult”, a precizat Ndiaye dupa un Consiliu de Ministri, ea subliniind ca, in acest stadiu, „nu avem dovezi stiintifice” ca acest tratament functioneaza.
Mai multi experti solicita prudenta in absenta unor studii mai ample si din cauza efectelor secundare potential grave, in special in caz de supradozaj.
„Am luat nota de rezultate si am dat acordul ca un studiu mai amplu, efectuat de alte echipe, sa poata fi initiat cat mai curand posibil pe un numar mai mare de pacienti”, a declarat ministrul Sanatatii, Olivier Veran, in timpul unei conferinte de presa telefonice.
El si-a exprimat speranta ca aceste noi teste vor „consolida rezultatele interesante” obtinute de profesorul Raoult.
Dar „este absolut fundamental ca orice decizie in materie de politici de sanatate publica sa se bazeze pe date stiintifice validate”, a subliniat oficialul.
Initiativele companiilor se inmultesc in contextul pandemiei. Sanofi, care lucreaza la un vaccin impotriva noului coronavirus, a anuntat vineri crearea unui fond pentru a sustine demersurile stiintifice ale echipelor unitatilor sanitare din cadrul Asistenta Publica – Spitale din Paris (AP-HP) in lupta contra coronavirusului.
Grupul de lux LVMH a anuntat duminica faptul ca filiala sa de parfumuri urmeaza sa fabrice geluri hidroalcoolice ce vor fi puse la dispozitie, in mod gratuit, autoritatilor sanitare franceze, noteaza AFP.
Franta si Marea Britanie au decis sa permita Ucrainei sa loveasca in adancimea teritoriului rus…
Turcia a refuzat sa permita avionului presedintelui israelian Isaac Herzog sa zboare prin spatiul sau…
Administratia SUA, a presedintelui Joe Biden, va permite Ucrainei sa foloseasca armele furnizate de SUA…
Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popsoi, a postat pe X, duminica, imagini video…
Oficialii echipei nationale din Kosovo au anuntat ca au luat o decizie radicala si nu…
”Ciuca, presedinte” si ”Stop binomului PSD-AUR” au fost mesajele definitorii ale reuniunii filialelor PNL din…