O firma din Teleorman a primit 1,5 milioane euro, fonduri europene, pentru „analiza sentimentelor din textele in limba romana”

news

O firma din Rosiorii de Vede (Teleorman) a primit 7,2 milioane de lei, fonduri europene, pentru achizitionarea de tehnologie tip Inteligenta Arficiala care sa analizeze „sentimentele din textele in limba romana”.

Societatea se numeste T2 SRL. Pentru achizitionarea pachetului AI de „analiza a sentimentelor” a fost lansata o licitatie pe SEAP: „Produs software inovativ pentru analiza sentimentelor din textele in limba Romana – SENTITEXT”.

Proiectul ar urma sa fie realizat impreuna cu Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

„Prin prezentul proiect se doreste diversificarea activitatii T2 SRL prin completarea portofoliului de produse si servicii oferit la momentul actual cu un produs inovativ, nou, care nu a mai fost realizat anterior in societate, respectiv SENTITEXT – produs software inovativ pentru analiza sentimentelor din textele in limba romana – produs informatic destinat organizatiilor financiar bancare, financiar nebancare si fintech-urilor din Romania ce detin call-center-uri. Termenul estimat pentru implementarea intregului proiect este de 9 luni.

In urma derularii proiectului, T2 SRL urmareste diversificarea solutiilor informatice pe care le pune la dispozitia clientilor prin introducerea pe piata a unei solutii capabile sa genereze o analiza a sentimentelor din texte cu ajutorul unor algoritmi bazati pe inteligenta artificiala, solutia fiind gandita sa raspunda unei cereri deja manifestate din partea personalului din departamentele de marketing, relatii cu clientii, call-centere si dezvoltarea de business din industria financiar-bancara, dar si de catre decidentii organizatiilor”, scrie in caietul de sarcini al licitatiei.

„Echipele din parteneriatul realizat in scopul implementarii acestui proiect (T2 si Universitatea Babes – Bolyai) vor prelua aceasta solutie, iar cu ajutorul cercetarii industriale si a activitatilor de dezvoltare experimentala se va adapta la particularitatile limbii romane, creand astfel un produs nou, care, in ciuda cererii din ce in ce mai accentuate, nu este disponibil pe piata, capabil sa efectueze analiza sentimentelor incorporate de texte in vederea generarii unor rapoarte analitice care sa reprezinte instrumente de incredere pentru decidentii din sectoarele mentionate anterior”, se mai arata in caietul de sarcini.

Finantarea proiectului va fi asigurata din fonduri europene nerambursabile (Programul Operational Competitivitate – POC).

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: