O maimuta aflata pe lista animalelor pe cale de disparitie a evadat dintr-o rezervatie naturala din Germania

life

Un magot evadat din rezervatia naturala Salem Monkey Mountain, din landul german Baden-Wurttemberg, se afla inca in libertate, potrivit DW.

Potrivit managerului parcului, Roland Hilgartner, magotul ar fi reusit sa sara din copac in copac pentru a iesi. „Daca sunt putin mai sportivi, pot sari acolo”, a spus el.

Animalul, care se afla pe lista rosie a Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii, fiind specie pe cale de disparitie, a fost vazut ultima data vineri dimineata pe o sosea in apropierea orasului Uhldingen-Muhlhofen, la aproximativ 3,5 kilometri de parcul natural salbatic.

„Niciun animal nu a ajuns vreodata atat de departe” de parcul natural, a spus Hilgartner, care lucreaza la Salem Monkey Mountain de 17 ani.

Gardul este proiectat in asa fel incat animalele ies cu greu dar se pot intoarce mai usor. Hilsgartner a spus ca este obisnuit ca maimutele care evadeaza sa se intoarca in cele din urma. „Presiunea de a fi cu grupul, intr-un mediu familiar, este mare”, a spus el.

Cu toate acestea, el crede ca magotul ar putea supravietui in afara parcului natural salbatic, cel putin pentru moment, deoarece ingrijitorii trebuie sa hraneasca animalul, care traieste in mod traditional in regiunile muntoase din Maroc si Algeria, doar in timpul iernii. Acum poate gasi hrana vegetala si insecte si chiar mere.

Vineri, politia si personalul Monkey Mountain au incercat sa ademeneasca maimuta aflata intr-un copac, cu hrana, dar aceasta a fugit intr-o zona impadurita mai mare.

„Numarul de magoti care traiesc in salbaticie este estimat la mai putin de 8000. Affenberg Salem (Muntele Maimutelor) se angajeaza sa protejeze magotii”, se arata pe site-ul web al parcului natural.

Parcul este situat langa Lacul Constance, in sudul Germaniei, iar maimutele „se simt cu adevarat confortabil si petrec intregul an afara. Se misca liber si au un comportament natural. Aici, aproape 200 de magoti traiesc intr-o zona impadurita de 50 de acri. Puii se nasc din primavara”, adauga site-ul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: