„O sa vedeti ce traznai sunt acolo”. Penalul Tariceanu ii ataca pe „astia din UE”, speriat de continutul Raportului MCV

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a lansat deja un atac violent la adresa adresa oficialilor Comisiei Europene, cu doua zile inainte de publicarea Raportului MCV.

„Se apropie raportul pe MCV! O sa vedeti ce traznai sunt acolo. Asta este supararea mea. Mi-as dori pentru tara mea mai mult. Vreau pentru concetatenii mei mai mult, vreau inclusiv nu numai sa ne fie bine ca ne creste salariul, dar vreau sa ne bucuram de o imagine care sa fie in concordanta cu realitatile, vreau sa vad o Romanie care este capabila sa joace un rol activ, nu un rol in care sta in defensiva si primim observatii de la unii si de la altii, ca si cand am fi copiii de la scoala”, a declarat Tariceanu la Romania TV.

El a mentionat apoi ce ar trebui sa faca Bucurestiul in perioada in care Romania va detine presedintia Consiliului UE.

”Ii lamurim p-astia din UE ca nu coruptia e marea problema a Romaniei si ca in spatele coruptiei s-a desfasurat o lupta politica? Pai astea sunt problemele serioase cu care ne confruntam. Incheiem MCV sau nu?”, a mai spus seful Senatului.

Raportul MCV privind Romania va fi extrem de dur, dupa cum arata un draft al documentului, consultat de jurnalistii de la g4media.ro. Comisia Europeana va cere puterii de la Bucuresti sa „opreasca imediat” implementarea modificarilor aduse la legile justitiei.

Iata care sunt principalele solicitari ale Comisiei Europene:

– oprirea imediata a implementarii legilor Justitiei realizate de Comisia Iordache, precum si a ordonantelor de urgenta emise de Guvernul Dancila
– stoparea implementarii Codului Penal si a Codului de Procedura Penala
– asumarea de catre Parlament si Guvern a recomandarilor Comisiei de la Venetia si GRECO (Grupul de State impotriva Coruptiei, un organism al Consiliului Europei) privitoarea la legislatia din Justitie
– relansarea procesului de numire a sefului DNA, cu promovarea procurorilor cu experienta in lupta anti-coruptie
– Avizul CSM in procedura de revocare si numire procurorilor sefi sa fie obligatoriu, si nu consultativ, cum este in acest moment

Comisia mai arata ca Romania a indeplinit doar doua din cele 12 recomandari (referitoare la Sistemul Prevent al Agentiei Nationale de Integritate si Agentia Nationala a Bunurilor Indisponibilizate) si va adauga alte recomandari extrem de dure.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: