Opozitia a reusit sa strice planurile celor de la PSD-ALDE. De ce a fost depusa astazi motiunea de cenzura
Prim-vicepresedinte PNL Raluca Turcan a explicat, vineri, la Alba Iulia, ca s-a decis ca motiunea de cenzura sa fie depusa vineri, desi a fost anuntata de doua zile, pentru ca strategia celor de la PSD – ALDE era sa scurteze dezbaterile, sa blocheze negocierile si sa se ajunga cat mai rapid la vot.
„Ideea initiala a celor din PSD – ALDE era sa comaseze toate temele constitutionale referitoare la motiunea de cenzura pentru a scurta dezbaterile si pentru a ajunge cat mai rapid la vot, astfel incat sa blocheze negocierile si, pana la urma, presiunea publica pusa pe parlamentari de a se delimita de acest guvern rusinos. Si atunci, solutia lor era, daca depuneam motiunea miercuri, sa fie organizata sesiunea de citire joi sau vineri si votul luni. Noi am decis atunci sa depunem, sa inregistram efectiv mai tarziu, astfel incat opinia publica sa discute despre textul motiunii (…), sa se auda argumentele opozitiei impotriva guvernului si calendarul sa fie unul de gen citire luni si vot, probabil, joi”, a declarat, intr-o conferinta de presa, Raluca Turcan, citata de Agerpres.
Ea a precizat ca motiunea de cenzura, in cazul de fata „anuntata acum doua zile” si inregistrata oficial vineri la Camera Deputatilor, este cel mai important instrument parlamentar pe care un partid de opozitie il are la dispozitie pentru a inlatura un guvern.
„Motiunea de cenzura permite parlamentarilor responsabili sa salveze Romania si nu sunt cuvinte mari, pentru ca Romania, realmente, trebuie salvata din declinul economic si institutional la care este supusa astazi. Economia ‘merge in gard’, ne apropiem cu pasi repezi de o noua criza economica daca la nivel de guvernare ramanem cu aceasta neputinta si incompetenta pe care o manifesta guvernul Dragnea – Dancila -Tariceanu”, a conchis prim-vicepresedintele PNL.
Motiunea de cenzura intitulata „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dancila, rusinea Romaniei!”, initiata de PNL, USR si PMP, a fost depusa, vineri, la Parlament. Documentul este semnat de 163 de parlamentari.