Parintii, ispititi de guvernul Ciolacu sa-i „toarne” pe profesorii care fac meditatii nefiscalizate

news

guvern, fiscalizare, meditatii, parinti, turnatori, profesori

Pentru ca impozitarea meditatiilor nu a adus la buget sumele de bani vizate, guvernul Ciolacu a decis sa schimbe tactica si sa se adreseze parintilor: cei care isi trimit copiii la meditatii ar putea beneficia de reduceri ale taxelor si impozitelor cu 10%, cu conditia sa faca dovada bonului fiscal primit din partea meditatorului.

In acest fel, Guvernul spera ca profesorii sa-si fiscalizeze activitatea pe care o au cu elevii in afara orelor. Decizia va fi inclusa intr-un amplu pachet de masuri pe care Executivul il pregateste pentru anul viitor, in incercarea de a tine deficitul bugetar sub control. Insa, spun reprezentantii parintilor, totul nu este decat praf in ochi: deducerile sunt foarte mici si nu se vor simti in bugetul familiei.

„O reducere de 10% din impozitul inseamna 180 – 200 de lei, maximum 300 de lei pe an. Ce faci cu banii astia? Adica este foarte, foarte putin”, a declarat pentru Adevarul Catalin Viorel Nan, presedintele Federatiei Nationale a Parintilor. „Eu cred ca totul nu este decat o fumigena electorala. Mi se pare o masura mai mult anti profesori – cei care au PFA – decat pro parinti. Este o suma infima. E ridicol!”, a mai precizat parintele.

Catalin Nan considera ca aceste bonuri care trebuie inregistrate de parinti nu ar fi decat o corvoada in plus, de nici un ajutor. „Profesorul iti elibereaza bon, dar ce faci cu el? Unde te duci? Probabil vom mai completa un formular. Sunt sigur ca vor mai scoate unul. Ca altfel, cum? Ne vom trezi, cel mai probabil, cu un alt e-bon fiscal, e-impozit..nu vedeti ca ne tot digitalizam. Si nu se spune concret cine beneficiaza, in ce conditii, pana la ce sume. Este asa o chestie de genul hai sa spunem ca ajutam parintii. Dar asta nu este un ajutor”.

Acesta este de parere ca statul, decat sa se complice in acest fel, mai bine ar face ceva pentru eliminarea definitiva a „invatamantului paralel”. „Noi ne zbatem de ani de zile sa reducem industria meditatiilor. Nu este benefica pentru sistemul de invatamant. Eu pot sa inteleg genul acesta de pregatire in cazul elevilor care participa la competitii nationale si internationale. Care vor sa faca performanta. Dar nu ca sa fie ajutati sa treaca clasa”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: