news

Perchezitii de amploare in Austria la solicitarea procurorilor DNA, imediat dupa ce presedintele Iohannis a avizat favorabil inceperea urmaririi penale in cazul unui fost ministru

Autoritatile austriece au efectuat o serie de perchezitii in sedii ale firmei de constructii Swietelsky, in cadrul anchetei asociate dosarului fostului ministru de Finante Sebastian Vladescu, relateaza site-ul Nachrichten.at, citat de Mediafax.

Perchezitiile au avut loc saptamana trecuta in sedii din orasul Linz ale companiei de constructii Swietelsky.

Este vorba de o ancheta efectuata de Directia austriaca pentru infractionalitate financiara, a confirmat Adolf Scheuchenpflug, directorul companiei Swietelsky.

Investigatia vizeaza fosti angajati ai companiei suspectati ca au „actionat in mod ilegal” in legatura cu atribuirea unor contracte publice in Romania in urma cu cativa ani, precizeaza firma Swietelsky.

Compania Swietelsky este specializata in constructii feroviare, rutiere si civile.

In anul 2008, compania avea peste 6.000 de angajati, iar in anul fiscal 2005-2006 a avut o cifra de afaceri de 1,1 miliarde de euro. Grupul este prezent si in Romania, prin compania Swietelsky Constructii Feroviare, care a avut in 2008 o cifra de afaceri de 113 milioane de lei si 193 de angajati.

De asemenea, grupul mai detine si compania Drumserv Targu Mures si 50% din compania Asfalt Dobrogea, care a inaugurat in noiembrie 2008 cea mai mare statie de asfalt din Romania, in zona industriala a localitatii Ovidiu, judetul Constanta, in urma unei investitii de cinci milioane de euro.

Procurorii DNA au cerut si primit aviz de urmarire penala a fostului ministru al Finantelor Sebastian Vladescu, in dosarul privind reabilitatea liniei de cale ferata Bucuresti-Constanta. Procurorii nu au mentionat insa care este numele companiei care ar fi dat mita. Din informatiile publice reiese ca asocierea de firme Swietelsky-Wiebe-Takenaka este constructorul lucrarilor.

Alte patru persoane, printre care si Cristian Boureanu, sunt cercetate in dosar sub control judiciar pe cautiune.

Astfel, Mircea-Ionut Costea, fost angajat al Ministerului Finantelor, este acuzat de trafic de influenta si complicitate la luare de mita, avand stabilita o cautiune de 1.500.000 euro. Mihaela Mititelu, la data faptelor persoana apropiata de conducerea C.N. C.F.R., acuzata de trafic de influenta si complicitate la luare de mita, trebuie sa plateasca o cautiune de 1.000.000 euro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Apel „in al 11-lea ceas” al lui Bolojan catre Ciuca, Lasconi si Geoana: „Sa nu fragmentam voturile pentru modernizarea Romaniei”

Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, a lansat duminica un apel catre Nicolae Ciuca, Mircea…

52 de minute ago

Companiile germane au exportat in acest an armament in valoare de aproape 11 miliarde de euro. Aproape jumatate a ajuns in Ucraina

Exporturile germane de armament se apropie de un nou record, relateaza televiziunea germana N-TV. De…

36 de minute ago

„Toate liniile rosii au fost depasite”. Resedinta lui Netanyahu a fost atacata cu rachete de semnalizare

Doua rachete de semnalizare au aterizat in resedinta premierului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Reuters. Trei suspecti…

2 ore ago

Protest anti-Putin la Berlin. Opozitia rusa incearca sa se coaguleze in exil: „Nu razboiului! Libertate pentru prizonierii politici!”

Personalitati ale opozitiei ruse, inclusiv Iulia Navalnaia, vaduva lui Alexei Navalnii, se reunesc astazi la…

2 ore ago