Planul lui Trump privind Ucraina, dezvaluit de J.D. Vance: „Zona demilitarizata pe teritoriile controlate acum de Rusia in Ucraina”

externe

JD Vance, masacru, fapt de viata, Georgia, liceu

Candidatul republican la vicepresedintie J.D. Vance a dezvaluit potentiala abordare a administratiei Donald Trump de a pune capat razboiului din Ucraina, spunand ca aceasta ar putea include crearea unei „zone demilitarizate” pe teritoriul ucrainean si retragerea candidaturii Ucrainei de la NATO.

Declaratiile au fost facute in emisiunea „The Shawn Ryan Show”, relateaza Evropeiska Pravda.

Abordarea conturata de el ar reprezenta o schimbare radicala fata de politica administratiei Joe Biden, care se concentreaza pe furnizarea de ajutor militar si de alta natura Ucrainei.

„Cred ca ar arata asa: Trump se aseaza la masa si le spune rusilor, ucrainenilor, europenilor: ‘Baieti, trebuie sa va dati seama: cum arata o reglementare pasnica?’ Si probabil ca actuala linie de demarcatie dintre Rusia si Ucraina devine o zona demilitarizata”, a spus Vance.

Zona demilitarizata propusa, a adaugat Vance, va fi „puternic fortificata pentru a preveni invadarea din nou a rusilor”.

Potrivit lui Vance, in cadrul planului de pace, Ucraina isi va pastra independenta in schimbul neutralitatii, ceea ce inseamna ca Ucraina nu va adera la NATO sau la alte „institutii aliate”.

Vance nu a precizat cine va controla „zona demilitarizata”, dar a spus ca actuala linie de demarcatie va ramane, ceea ce inseamna ca Ucraina nu va revendica teritoriul ocupat in prezent de Rusia.

In timpul interviului, el a mai spus ca Rusia „nu ar fi trebuit sa invadeze” Ucraina, dar ca „ucrainenii au si o multime de probleme cu coruptia”. Vance a spus ca este ireal sa se considere razboiul dintre Ucraina si Rusia drept o lupta intre bine si rau, iar sprijinul Statelor Unite acordat Ucrainei drept „marea misiune umanitara a timpului nostru”.

„Exista o multime de riscuri pentru noi sa ramanem acolo si sa incercam sa-i incurajam pe ucraineni sa detina Crimeea. Intrebarea este, cate vieti americane va costa? Iar daca raspunsul este mai mult decat zero, atunci ma spal pe maini”, a spus Vance.

El a mai declarat ca Europa a subfinantat acest razboi, in timp ce „contribuabilii americani au fost foarte generosi cu ucrainenii”.

El a sustinut ca politica administratiei Biden este „de a arunca bani in aceasta problema si de a spera ca ucrainenii pot obtine o victorie militara pe care chiar si ucrainenii insisi spun ca nu o pot obtine”, a adaugat Vance.

„Politica lui Donald Trump este da, fii puternic, dar si destept. Negociaza”, a spus Vance.

Trump a spus in repetate randuri ca, daca va fi ales, va pune capat razboiului imediat dupa castigarea alegerilor – chiar inainte de a incepe oficial mandatul sau.

Cu toate acestea, in timpul dezbaterii prezidentiale din aceasta saptamana impotriva vicepresedintelui Kamala Harris, acesta nu si-a clarificat planul, evitand un raspuns direct la intrebarea daca Ucraina ar trebui sa castige un razboi cu Rusia.

Presedintele Volodimir Zelenski a spus ca va prezenta planul sau pentru victoria Ucrainei colegului sau american Joe Biden, precum si candidatilor americani la presedintie Kamala Harris si Donald Trump.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: