PNL, revolta contra lui Iohannis: „Respingeti constructia marii MOSCHEI. Lasati romanii sa decida”
Un deputat PNL, trimis in parlament in locul lui Eduard Hellvig, dupa ce acesta a fost numit sef al SRI, il ataca pe Klaus Iohannis pentru ca s-a declarat de acord cu construirea unei moschei la Bucuresti. Deputatul ii cere presedintelui sa respinga proiectul moscheii si sa organizeze un referendum.
Deputatul Daniel Gheorghe spune ca „nu putem si nu trebuie sa uitam sacrificiul de sange facut de stramosii nostri in calea ofensivei otomane in Europa”. El tine sa arate ca „romanii nu pot fi subiectul unor politici filo-islamiste” si ii cere presedintelui sa opreasca ridicarea moscheii de la Bucuresti.
Iata comunicatul integral al lui Daniel Gheorghe, remis redactiei aktual24.ro:
„Am luat recent act cu surprindere de acceptul domnului presedinte Iohannis, aflat intr-o vizita oficiala in Turcia, de a da curs proiectului de constructie a unei mari moschei la Bucuresti.
Atunci cand propunerea vine de la cineva precum domnul Erdogan, cunoscut pentru optiunile sale islamiste si pentru instrumentarea geopolitica a islamului, cred ca ar fi nevoie de un plus de cumpatare din partea autoritatilor romane. Cresterea amenintarii jihadiste asupra Europei e un motiv in plus pentru a trata cu reticenta intentia ridicarii unui mare lacas religios musulman in Bucuresti. Tragicele atentate din Franta, Turcia si Belgia, precum si amploarea radicalismului islamic in marile metropole occidentale ar trebui sa demonstreze, chiar si celor mai sceptici dintre noi, care sunt adevaratele efecte ale construirii unei mari moschei in Capitala Romaniei: cresterea atractiei fata de tara noastra a radicalilor islamisti, a valurilor de migranti musulmani si, implicit, a unor persoane dispuse sa puna in practica jihadul.
Dincolo de momentul politic gresit pentru a discuta ipoteza ridicarii unei mari moschei la Bucuresti, o serie de aspecte ne releva ca nu riscam doar tensiuni sociale – intr-o tara in care musulmanii nu sunt nici stigmatizati, nici enclavizati -, ci putem afecta si siguranta nationala.
O moschee de mari dimensiuni construita in capitala unei tari europene implicate in mecanismul de redistribuire a cotelor obligatorii de migranti aseaza respectiva tara pe harta de interes a comunitatii musulmane. Comunitate musulmana care, cu tot respectul fata de moderati, include si un segment radical. Iar acum mai mult decat oricand, in aceste zile de doliu european pentru tragedia de la Bruxelles, nu ne putem autopropune ca destinatie pentru fundamentalisti.
Proiectul unei moschei de mari dimensiuni, cu toate facilitatile de studiu conexe, asa cum a fost el discutat de liderii statelor roman si turc, poate fi interpretat drept o invitatie deschisa pentru locuitorii lumii musulmane la Bucuresti. Si, desi cei mai multi astfel de locuitori nu reprezinta niciun risc terorist, asa cum am mai spus, nu putem nega ca un procent din acest flux poate implica si amenintari pentru siguranta nationala. Atentatorii sunt varful aisbergului pericolului islamist, insa propagandistii Statului Islamic sunt cei care, in timp, dupa exemplul atentatorilor din Franta sau Belgia, pot genera teroristi crescuti in Europa. Nu trebuie sa crestem nejustificat presiunea asupra institutiilor cu atributii in siguranta nationala, in acest moment delicat in care se cauta solutii – in acord cu drepturile omului – suficient de eficiente pentru a bloca orice amenintare terorista.
Din considerente istorice, dar si religioase – fac apel la credinta crestina a Presedintelui Iohannis –, nu putem si nu trebuie sa uitam sacrificiul de sange facut de stramosii nostri in calea ofensivei otomane in Europa. Din acest punct de vedere, ca natiune-reper pentru apararea valorilor crestine si a lumii libere, romanii nu pot fi subiectul unor politici filo-islamiste.
Iar pacea sociala interetnica din Dobrogea, un model reprentativ de integrare a musulmanilor cu pastrarea simultana a traditiilor proprii, nu trebuie umbrita de un nou val de imigranti musulmani cu valente radicale.
Ca atare, avand in vedere multitudinea de riscuri pe care proiectul marii moschei le ridica, consider ca propunerea presedintelui turc Erdogan ar trebui sa fie subiectul unei discutii in cadrul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, dar si al unei consultari populare de tip referendum. Opinia cetatenilor, a romanilor, trebuie sa fie punctul de pornire pentru orice decizie de acest gen, care, atentie!, poate avea efecte sociale, culturale si, bineinteles, de securitate.
In ceea ce privesc bunele intentii ale liderului de la Ankara, reamintesc ca Recep Tayyip Erdogan, presedintele turc care vorbeste astazi presedintelui Romaniei despre „dialog” si „solidaritate”, este acelasi lider de partid islamist care, in 1999, era condamnat penal pentru un poem-manifest de instigare la razboi religios: „Moscheile sunt baracile noastre, Domurile sunt castile noastre, Minaretele sunt baionetele noastre, iar Credinciosii sunt soldatii nostri”.
Fac apel la istoria romanilor, pe care sunt convins ca o cunoasteti si v-o asumati, si, in numele Basarabilor si Musatinilor, va rog, domnule presedinte Klaus Iohannis, respingeti proiectul marii moschei de la Bucuresti sau lasati-i pe romani, prin referendum, sa o faca!”
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook