Edilul general al Capitalei, Nicusor Dan, a declarat marti ca trebuie sa existe o restructurare in Primaria Municipiului Bucuresti si in institutiile din subordine.
Intrebat la B1 Tv daca ii da dreptate primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu, care sustine desfiintarea ALPAB, Nicusor Dan a raspuns ca acest lucru nu este posibil, dar ca poate fi luata in calcul o restructurare.
„Sunt zone pe care nu poti sa le desfiintezi, cum ar fi supravegherea acestor mici baraje intre salba de nord a lacurilor, pe raul Colentina. Nu se pune problema (desfiintarii, n.r.). Se pune problema eventual a unei restructurari, a unor comasari intre administratiile pe care noi le avem. Exista multe curente de opinie pe subiectul acesta. Evident ca trebuie sa existe o restructurare in Primaria Capitalei si in institutiile din subordine. Eu am o opinie. Consilierii au o opinie. O sa vedeti in saptamanile urmatoare”, a spus el, citat de Agerpres.
Edilul a adaugat ca opiniile sale si ale consilierilor generali nu sunt divergente, dar difera din punctul de vedere al implementarii.
„Ca obiectiv, ca tel, ele sunt convergente. Ca realizare sunt tehnic diferite”, a precizat el.
Nicusor Dan a reamintit ca felul in care angajatii ALPAB se ocupa in aceste saptamani de intretinerea parcurilor reprezinta un test, pentru a stabili daca in continuare aceasta activitate va fi externalizata sau va fi asigurata de catre administratie. Edilul general a mentionat ca in acest moment ALPAB are aproximativ 70 de angajati care se ocupa de intretinerea spatiilor verzi.
„O alternativa este sa deschidem concursuri si sa ajungem cam la 200 de oameni cu care sa intretinem toate parcurile pe care noi le avem de administrat, care sa fie angajati ALPAB. Sau vom merge catre piata libera si vom restrange foarte tare numarul de angajati pe care ALPAB ii are pe intretinerea de spatii verzi. (…) Vom decide impreuna cu consilierii generali, in functie de cum se misca in aceste zile angajatii ALPAB, care merg in urma companiei (Compania Municipala Parcuri si Gradini, n.r.) care nu si-a facut treaba”, a sustinut el.
Edilul general a apreciat ca infiintarea companiilor municipale a reprezentat o „dublare” a activitatii Primariei Generale, generand structuri paralele. El a afirmat ca pana in prezent s-au facut demersuri administrative pentru inchiderea a 14 companii municipale, cu 2.700 de angajati, iar o mare parte dintre acestia au plecat deja din societatile respective. Salariile pentru aceste companii totalizau 150 de milioane de lei anual.
„In ce priveste pozitiile superioare – ca era plin de directori acolo, foarte bine platiti – a fost o modalitate de a aduce prieteni si oameni de la partid. Oamenii care s-au angajat in companiile astea nu aveau nicio vina, numai ca pentru Bucuresti trebuie sa eliberam banii ca sa ajungem sa facem acele investitii de care bucurestenii au nevoie”, a subliniat el.
Nicusor Dan a mai mentionat ca in cadrul Companiei Parcuri si Gradini erau remuneratii mari la nivelul conducerii (20.000 de lei lunar), dar ca pentru muncitori „nu erau salarii grozave”.
Moneda iraniana a scazut miercuri la un minim istoric, in timp ce Donald Trump a…
Guvernul britanic a declarat joi ca a impus cel mai mare pachet de sanctiuni impotriva…
Trei tineri au fost retinuti in cazul masinilor vandalizate pe mai multe strazi din Suceava,…
Mai multi lideri MAGA s-au laudat ca pot admite in sfarsit ca Proiectul 2025 este…
Vineri, de Sfintii Mihail si Gavriil, aproape 1,5 milioane de romani isi celebreaza ziua onomastica,…
Multimi islamiste au dezlantuit joi seara la Amsterdam atacuri violente asupra suporterilor evrei, dupa un…