Episcopul Ignatie al Husilor a scris, vorbind despre referendum, ca ”ura fata de un partid” a fost mai intensa decat ”dragostea fata de familie” El crede ca Biserica trebuie sa se aplece acum mai mult pe infiintarea mai multor gradinite, scoli confesionale si centre de invatare a morale crestine.
Intr-o cuvantare a Episcopului Ignatie al Husilor, postata miercuri pe site-ul Episcopiei, se arata ca referendumul pentru familie a fost invalidat, pentru ca ”masinaria de propaganda a progresistilor a fost mult mai abila si mai eficienta”.
”Unii au inceput sa vorbeasca despre declansarea unei apocalipse spirituale peste Romania. Ca peste noapte am devenit minoritari. Ca valorile crestine au fost inghitite iremediabil de catre ideologiile seculariste ale societatii post-crestine. Ca asistam la un hiatus insurmontabil intre traditie si cetatenii Romaniei. Altii, triumfalisti de serviciu, cred, cu tarie, ca au legitimitatea morala sa afirme apodictic ca Biserica a suferit o infrangere colosala, fiindu-i afectat prestigiul si amputat dreptul la prezenta ei in spatiul public. Sau ca suporterii ideologiei neomarxiste sunt majoritari. Deci, in mod oficial, au dreptul sa colonizeze masiv teritoriul spiritual al acestei tari. Adica, sa se aseze la pupitre sau la butoane si sa dicteze doctrina totalitara a ideologiei progresist-liberale. Isi aroga competenta si indreptatirea civica sa ocupe centrul, iar ceilalti, care au votat Da, sunt invitati sa se retraga resemnati si umiliti la periferie. Se proclama euforic ca unii, in mod intrinsec, sunt occidentalocentrici si progresisti, pe cand altii sunt medievali si retrograzi. Personal, consider ca toate aceste tirade sunt butaforii verbale. Adevarul este intotdeauna in alta parte, tine de esente. In primul rand, referendumul a fost invalidat, pentru ca masinaria de propaganda a progresistilor a fost mult mai abila si mai eficienta”, sustine Episcopul Husilor in comunicat, citat de Mediafax.
Potrivit sursei citate, Biserica nu detine reflexul de a gestiona corect si ”in timpi reali toate minciunile, distorsionarile si calomniile grosolane care au curs”, in saptamanile trecute, pe albia dezbaterilor publice.
”De departe, cheia a fost asigurata de anexarea ideologica a referendumului la politica, la unul dintre partidele actuale, precum si la frica iluzorie ca prin vot vor fi modificate si alte articole din Constitutie, fapt care s-a soldat cu formarea unui contingent de indecisi sau decisi sa nu participe la vot. Cu alte cuvinte, ura fata de un partid a fost mai intensa decat dragostea fata de familie, de valorile traditionale. Paradoxul este ca in aceasta manevra ideologica au cazut inclusiv conservatori crestini, simpli sau intelectuali. Pentru intelectuali, si poate nu numai pentru ei, refrendumul a parut inutil si fara efecte juridice concrete, atata vreme cat in Codul Civil art. 259, alin. 1, se stipuleaza, negru pe alb, ce inseamna cuvantul „soti”. Prin urmare, calomnia, ideologizarea malefica si dezinformarea au fost mai puternice decat bunul simt si capacitatea de a discerne intre graul adevarului si neghina minciunii. Manipulare profesionista, ca la carte”, explica episcopul Ignatie.
De asemenea, el precizeaza ca prin acest referendum Biserica a primit un semnal puternic ca trebuie sa se aplece pe un tip de pastoratie de proximitate, frontala, pe infiintarea a cat mai multe gradinite, scoli confesionale, centre de catehizare crestina, asa cum sunt in Occident, pentru a oferi o alternativa ”tavalugului ideologiei neomarxiste a teoriilor de gen care vor sa corupa, cu nesimtire si persuasiune diabolica, mintea si inima curata a copiilor”.
”Am aceasta convingere ca Biserica va restarta, inteligent si discret, strategiile de pastoratie fata de proprii credinciosi, pentru ca detine resursele. Cred ca niciun pastor responsabil nu va sustine de acum incolo ca Biserica poate fi cuantificata dupa cate ziduri au fost ridicate, ci dupa cat de mult se regaseste in Biserica si ne recunoaste poporul ca pastori. Deci, in tot raul si-un bine”, arata episcopul Ignatie.
Totodata, el precizeaza ca Biserica nu trebuie sa culpabilizeze pe nimeni pentru invalidarea referendumului, nici macar poporul pe care il pastoreste.
”Demonizarea generalizata nu face bine nimanui. Cu atat mai putin Bisericii, care este inteleapta si nu a cazut in aceasta capcana contraproductiva din punct de vedere pastoral”, sustine episcopul Husilor.
Vremea se incalzeste treptat, de la o zi la alta. Astazi va fi soare in…
Un barbat care a filmat trei femei in toaleta unei clinici medicale din Capitala a…
Presedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat ca il va nominaliza pe Chris Wright…
Explozii puternice au zguduit capitala Kiev si alte orase ucrainene duminica dimineata, in timp ce…
Estonia, prin Ministerul sau al Apararii, a exprimat interesul pentru achizitionarea de arme produse in…
USR a dat publicitatii, sambata, un sondaj de opinie realizat de firma Verifield, care arata…