Presshub: Ar trebui elevii sa intre pe la profesori? O dezbatere despre integrare

news

tanara, CES, liceu, Iasi, amenintare cu moartea

Ar trebui elevii sa intre pe la profesori, adica pe usile folosite azi exclusiv de cadrele didactice pentru a intra in scoala? Consiliul National al Elevilor a facut aceasta propunere, sa nu mai existe diferente intre intrarile pentru profesori si eleiv. Iar dezbaterea a explodat in momentul in care un cadru didactic din Bucuresti a declarat ca nu este de acord, pentru ca profesorii si elevii sunt „categorii sociale diferite”.

Consiliul National al Elevilor (CNE) a realizat un raport anual privind implementarea Statutului Elevului, care arata ca exista mai multe probleme legate de asigurarea transportului gratuit al elevilor la scoala, incalcarea dreptului la educatie, dar si privind modul in care au fost sanctionati elevii pe parcursul anului scolar.

In cadrul cercetarii facute pentru raport, elevii intrebati au cerut, printre altele, desfiintarea intrarilor in cladirea scolilor speciale pentru profesori, scrie Edupedu.ro.

„Este o forma de uzurpare a imaginii cadrului didactic. In primul rand, suntem categorii sociale diferite. Nici la spital, daca mergem, nu dam nas in nas cu doctorul pe scara. Au intrari separate medicii si pacientii”, a fost reactia Claudiei Osiceanu, profesoara de romana la Scoala Gimnaziala „Grigorie Ghica Voievod” din Bucuresti, pentru Scoala 9.

Citeste si: De anul viitor, profesorii pot ramane titulari pana la 70 de ani

Ar trebui elevii sa intre pe la profesori?
In prezent, in majoritatea scolilor din Romania, cadrele didcatice si elevii intra in cladire pe usi diferite. Copiii nu au voie sa foloseasca „intrarea profesorilor”.

Pentru ca situatia sa se schimbe, ar trebui sa fie introdusa o noua prevedere in noul Statul al Elevului, care urmeaza sa fie modificat in urma adoptarii Legii Invatamantului Preuniversitar adoptata la inceputul anului scolar 2023-2024.

„Legea Invatamantului Preuniversitar, adoptata la inceputul anului scolar 2023-2024, aduce cu sine si nevoia de a modifica intreaga legislatie subsecventa din domeniul educational. Din aceasta categorie face parte si Statutul Elevului, document aprobat pentru prima data prin intermediul OMENCS nr. 4742/2016”, spune Consiliul National al Elevilor.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: