Presshub: De ce este electoratul lui Trump izolationist. „Americanii nu sunt interesati de mersul global al lucrurilor”

analize

Donald Trump, sanse, crescute, Colegiul Electoral, predictii, analize

De ce este electoratul lui Trump izolationist. Consensul bipartizan pe teme de politica externa din Congresul american s-a rupt in ultimele luni ca urmare a bataliei electorale ce va avea loc in noiembrie 2024.

Republicanii, care in timpul Razboiului Rece, au sustinut o politica externa dura de izolare a expansionismului sovietic, au devenit in prezent promotorii ideilor izolationiste si blocheaza frecvent ajutorul pentru Ucraina.

Cursa prezidentiala din acest an se prefigureaza a se da intre democratul internationalist Joe Biden si izolationistul Donald Trump.

In acest context tensionat pentru Europa, PRESShub a discutat cu deputatul independent Tudor Benga despre America profunda si ce ar insemna pentru lume un nou mandat prezidential Donald Trump.

Desi nu se considera un expert in politica externa americana, Tudor Benga a absolvit un master in relatii internationale la Columbia University si detine o diploma de licenta la Sarah Lawrence College, New York.

PRESShub: Ati trait sapte ani in Statele Unite, perioada in care ati facut licenta si un master in relatii internationale la Columbia University. Nu sunteti un expert in politica americana, dar in mod evident aveti o cunoastere mai avansata fata de romani obisnuiti despre politica externa americana. Ce nu inteleg romanii cand vine vorba de America?

Tudor Benga: Exista trei niveluri care noua ne sunt dificil de inteles. Una la mana este ca tindem sa tratam America drept o simpla tara. America este o natiune, dar nu este tara, este un continent. Iar partea care este foarte greu de inteles este ca SUA este un continent mult mai bine integrat decat Uniunea Europeana.

Totusi, din multe puncte de vedere, diferentele culturale, politice, economice dintre New Hampshire si Alabama, de pilda, pot fi la fel de mari cum sunt diferentele culturale dintre Portugalia si Finlanda, dintre Bulgaria si Belgia.

Aceste diferente influenteaza foarte mult si politica interna. Este greu sa te uiti la politica americana si sa o asimilezi politicii romanesti sau politicii frantuzesti sau italiene.

Si nici nu ai cum sa o asimilezi politicii europene, pentru ca America este o uniune mult mai bine integrata decat UE. Are un etos national puternic.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: