Colaboratorii si simpatizantii nazisti ar trebui consemnati ca atare in istoria fiecarei tari, iar partile negre sa fie asumate, a mentionat, intr-un interviu pentru PRESShub, trimisul special pentru problemele Holocaustului al Departamentului de Stat, Ellen Germain.
Aceasta a explicat de ce este important pentru democratia din Romania sa nu mai fie glorificate figurile legionare cu simpatii antisemite din perioada interbelica.
Ellen Germain a laudat decizia Guvernului Romaniei de a introduce studiul Holocaustului ca materie obligatorie la liceu si sustine ca educatia este unul dintre cele mai bune instrumente pentru combaterea antisemitismului.
PRESShub: As incepe interviul cu o intrebare legata de actualitate. Putem compara atrocitatile recente comise de Hamas impotriva cetatenilor israelieni cu pogromurile din perioada interbelica? Reprezinta aceste atacuri teroriste forme de antisemitism?
Ellen Germain: Atacurile teroriste din Israel sunt absolut infioratoare, asa cum presedintele Biden a spus in ultimul sau discurs, reprezinta raul pur, iar Statele Unite sunt alaturi de Israel. In calitate de trimis special care se concentreaza pe problemele Holocaustului, nu am sa fac o comparatie cu Holocaustul.
Citeste mai mult pe presshub.ro.
Premierul PSD Marcel Ciolacu si delegatia de ministri PSD care se afla in vizita la…
Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a remarcat ironic ca PSD accepta, ”de la o vreme incoace”,…
Veen Bosch & Keuning (VBK), cea mai mare editura din Tarile de Jos, achizitionata de…
Tatal unei eleve din Franta, a carui relatare despre utilizarea caricaturii profetului Mahomed la o…
Ministrul Constructiilor din Serbia, Goran Vesic, si-a anuntat luni demisia, la trei zile dupa prabusirea…
Inca 2.500 de soldati au sosit luni in estul Spaniei, greu lovit de inundatii, pentru…