Pretul gazelor naturale europene a scazut sub 30 de euro pe megawatt ora (MWh) pentru prima data din iunie 2021. Contractul futures TTF pentru livrare intr-o luna, care marcheaza o tendinta, a coborat dupa-amiaza la 29,75 euro pe MWh. Pretul gazelor naturale isi continua astfel tendinta descendenta care dureaza de luni de zile, scrie Der Spiegel.
Din cauza razboiului de agresiune al Rusiei in Ucraina, preturile gazelor naturale au crescut puternic in vara anului trecut. In august 2022, in momentul de varf, s-au platit preturi de peste 300 de euro. O dependenta ridicata de gazul rusesc alimentase temerile legate de o criza energetica.
De atunci, preturile au scazut semnificativ. Dupa o iarna blanda, instalatiile de stocare a gazelor naturale sunt bine aprovizionate. In plus, ar putea fi importate suficiente cantitati de gaze naturale lichefiate (GNL) din alte tari. De asemenea, slabirea cresterii economice franeaza cererea.
Pretul gazului este in prezent cu mult sub nivelul la care se afla chiar inainte de inceperea razboiului, in februarie 2022. In schimb, inainte de 2021 a fost in mod constant sub 30 de euro.
Intr-un articol scris joi pe blogul sau, ideologul regimului de la Kremlin, Alexandr Dughin, isi…
Vineri dimineata, in jurul orei 4.00, politistii de la Brigada Rutiera au fost sesizati printr-un…
Donald Trump Jr., fiul presedintelui ales Donald Trump, a spus ca doreste ca doar oamenii…
De la 1 ianuarie 2025, va fi interzisa acoperirea fetei in locurile publice din intreaga…
Planul politic cel mai important al noului presedinte Donald Trump este punerea in aplicare a…
Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, dr. Alexandru Rogobete, a facut joi, la Ploiesti, declaratii…