Deputatul PNL Pavel Popescu este primul parlamentar care i-a atitudine fata de comportamentul lui Alexandru Cumpanasu pe TikTok, o retea de socializare extrem de populara printre copii si adolescentii de pana in 16 ani. Cumpanasu are aproximativ 500.000 de urmaritori pe TikTok, acestia fiind in mare parte copii si adolescenti.
„Am spus-o de mai multe ori: ar fi ideal pentru noi toti daca am putea scapa de TikTok. Stiu ca vor sari multi sa ma acuze de cenzura si dictatura dar luati-o usor, nu va grabiti.
Dragi parinti, va dau 3 motive pentru care as inchide maine TikTok-ul si v-as face un serviciu:
a) Datele copiilor nostri nu ar mai fi transmise catre serverele companiilor controlate de Partidul Comunist Chinez si nu ar mai fi folosite intr-un mod abuziv in scopuri comerciale si de ‘cercetare’. Eu personal nu as fi confortabil sa stiu ca fata fetitei mele este pe un server ce ar putea face experimente cu inteligenta artificiala si recunoastere faciala fix cum se fac alea pe uiguri (stiu, unora nu le place subiectul uigurilor dar este o realitate pe care nu o poate nimeni nega).
b) Am avea mai mult timp de calitate alaturi de copiii nostri, timp ce ar putea fi folosit in activitati constructive pentru viitorul lor. Copiii nostri ar suferi de mai putina dependenta de social media, cu efecte pozitive pentru sanatatea lor.
c) Am scapa de problema numita Alex Cumpanasu, un descreierat care instiga la ura, abandon scolar si care in mod indirect le face avansuri elevelor minore in discutiile publice cu ele, in vazul nostru, al tuturor.
Ce mi se pare mie incredibil este ca noi stam si analizam ca niste prosti speta asta aici. Niciun cont suspendat, niciun organ sesizat. Acum haideti sa va spun de ce avem nevoie de legislatie serioasa pentru platformele de social media:
In 2019, cand conduceam campania online a PNL pentru europarlamentare, Facebook a respins o postare sponsorizata a PNL-ului in care spuneam ca orasele conduse de primari liberali ca Bolojan, Boc, Hava si Robu, adica administratiile liberale, sunt comunitatile cele mai dezvoltate din punct de vedere economic si social, administratii de succes.
Facebook ne-a respins postarea pe motiv ca acest lucru nu poate fi demonstrat. Nu a fost singura postare respinsa dar v-o dau ca exemplu ca sa vedeti cat de limitate sunt platformele social media si de ce avem nevoie de reglementare pentru ele.
Simultan cu astfel de postari sau cu etichetarea unor postari care nu fac decat sa spuna adevarul despre mai multe spete (vezi modul total abuziv in care Twitter a cenzurat unul dintre cele mai vechi ziare din SUA), avem zeci de Cumpanasi, descreierati ce influenteaza zilnic destinele copiilor nostri intr-un spatiu perfect legal, unde ne sacrificam instant orice principiu pe altarul virtual al socializarii umane.
Solutia in cazul acesta este simpla: suspendarea contului descreieratului numit Alexandru Cumpanasu. Si legislatie pentru social media. Asta daca gasim cu cine sa o facem.
Si inca o mentiune: sunt curios sa vad ce personalitate publica mai are curajul sa-si asocieze numele cu acest personaj, Alexandru Cumpanasu”, a scris Popescu pe Facebook.
Ciprian Mihali, profesor universitar la Universitatea Babes-Balyai din Cluj, atrage atentia asupra comportamentului foarte periculos pe care Alexandru Cumpanasu il are pe TikTok, o retea de socializare extrem de populara printre copii si adolescentii de pana in 16 ani. Aktua24.ro a fost prima publicatie care a scris despre actiunile lui Cumpanasu pe TikTok, o retea care scapa monitorizarii adultilor.
„In sutele sale de filmari pe TikTok, Cumpanasu incurajeaza violent ura copiilor fata de scoala si fata de profesori si se asociaza, pe ritmuri de manele, cu tinerii care ‘lupta’ dand din buric pentru a ‘baga’ 100k profesori in puscarie. Fete de scoala generala sau de liceu danseaza lasciv sub privirile umede ale ‘profului’, afisand mesaje ostile profesorilor si ministerului. In interventii scurte, pline de vulgaritati, filmate de pe bancheta din spate a masinii din curte, ‘profu; face spume la gura sustinand ca organizatiile internationale au interzis telefonul pentru scoala online, iar asta atrage aproape 100.000 de aprecieri”, a scris Mihai pe Facebook.
Postarea integrala a profesorului Ciprian Mihali:
Scoala la inceput de an. Semnul cel mai clar ca scoala romaneasca se afla intr-un moment de maxima debusolare vine din aceea ca un impostor precum Alexandru Cumpanasu isi face un cont pe TikTok, dandu-se drept „profu.online”, un cont care ajunge sa fie urmarit de peste 500.000 de copii din tara asta. Unul din patru sau din cinci elevi din Romania este fan Cumpanasu.
Acesta nu este nici vedeta media, nici star din showbiz, nici politician, nici, cu atat mai putin profesor. La fel de bine putea sa-si spuna „medicu.online” sau „ingineru.online” ori chiar „arhitectu.online”, dar a ales sa fie „profu”, pentru ca in felul acesta este mai aproape de copii, in toate sensurile pe care vi le puteti imagina pentru cuvantul „aproape”.
Cazut in dizgratia unora dintre complicii sai, care l-au repudiat ca sa-si salveze onoarea, Cumpanasu exploateaza cu un cinism absolut toate gaurile din svaiterul educatiei romanesti: lipsa de autoritate a ministerului, lipsa de atractivitate a cursurilor online, nenumaratele improvizatii si carente ale organizarii scolare, ostilitatea crescanda a copiilor fata de scoala, de educatie si de cunoastere in general, dar, si mai larg, renuntarea de catre aproape intreaga societate la educatie ca strategie pentru dezvoltarea personala si colectiva.
In sutele sale de filmari pe TikTok, Cumpanasu incurajeaza violent ura copiilor fata de scoala si fata de profesori si se asociaza, pe ritmuri de manele, cu tinerii care „lupta” dand din buric pentru a „baga” 100k profesori in puscarie. Fete de scoala generala sau de liceu danseaza lasciv sub privirile umede ale „profului”, afisand mesaje ostile profesorilor si ministerului. In interventii scurte, pline de vulgaritati, filmate de pe bancheta din spate a masinii din curte, „profu” face spume la gura sustinand ca organizatiile internationale au interzis telefonul pentru scoala online, iar asta atrage aproape 100.000 de aprecieri.
Intr-un alt film, cu 121.000 de aprecieri, „profu” raspunde ca o profesoara „este obisnuita cu maxim 15 minute”, de aceea da teste scurte copiilor. Dupa care se emotioneaza pana la lacrimi cand un copil ii declara ca „toti am vrea un tata ca dumneavoastra”, iar asta atrage 114.000 de aprecieri.
Cumpanasu ocupa locul gol lasat de parinti, locul gol lasat de profesori, locul gol lasat de guvernanti, locul gol lasat de tara intreaga in momentul in care a renuntat la scoala. Orice forma de autoritate, parentala, profesionala, politica, pare grav afectata si fisurata.
Aici suntem la inceputul anului 2021. Acesta este diagnosticul cel mai sever al scolii romanesti. Peste cativa ani, jumatatea asta de milion de copii va vota, educata cum este de catre „profu.online”. Iar Romania va arata dupa chipul si asemanarea acestei generatii crescute de Cumpanasu.
Niciun fel de interventie in Educatie nu mi se pare prea rapida, prea radicala sau prea curajoasa. Iar aceasta interventie nu cade pe umerii unei persoane, ai unui partid sau minister. Daca in aceasta tara au mai ramas oameni cinstiti, destepti si curajosi, ar trebui sa se manifeste. Daca nu, sa tacem in continuare si sa admiram cu invidie succesul lui Cumpanasu, Garcea si Sosoaca, valorile actuale unui neam mandru peste masura.
Un cartonas rar, vechi de 91 de ani, cu Babe Ruth, care a fost cumparat…
Jandarmeria a anuntat, sambata dimineata, ce masuri au fost dispuse dupa meciul Romania - Kosovo.…
Presedintele ales Donald J. Trump ameninta ca va da in judecata televiziunea CBS, editura Penguin…
Aproape 5.000 de branzeturi din 47 de tari au concurat pentru prestigioasele World Cheese Awards,…
Comisia Europeana a revizuit semnificativ in scadere estimarea de crestere a economiei Romaniei pentru 2024,…
Marcel Ciolacu (PSD) si Nicolae Ciuca (PNL) se vor infrunta in turul 2 al alegerilor…