Producatorii napolitani de pizza dezvaluie adevaratul secret al succesului lor

externe

pizza napolitana, secret, Napoli, ingrediente

Pizza napolitana, un clasic atemporal, este renumita in intreaga lume pentru ingredientele sale simple, dar rafinate. Cu o crusta usor carbonizata, rosii gustoase, mozzarella cremoasa si busuioc proaspat, ea intruchipeaza zicala „mai putin inseamna mai mult”.

Avand o traditie indelungata care dateaza de trei secole, pizza din Napoli nu este doar un aliment popular, ci si o parte integranta a istoriei orasului, scrie Euronews.

Ea a fost creata pentru a permite celor mai putin instariti sa aiba o masa rapida si ieftina.

Din 1984, Asociatia True Neapolitan Pizza a aparat cu fermitate originalitatea acestui aliment pretios si i-a raspandit cultura in intreaga lume.

Saptamana aceasta, asociatia a reunit numerosi membri ai sai si profesionisti din domeniu din intreaga lume pentru a reconstitui radacinile gastronomice ale pizzei si a discuta despre modul in care se pot mentine popularitatea si succesul acesteia in viitor.

Nu exista niciun ingredient ascuns pentru a prepara o pizza napolitana cu adevarat gustoasa, dar pentru a revendica cu adevarat statutul sau mult ravnit, trebuie pur si simplu folosite ingredientele potrivite. Pe care asociatia le precizeaza exclusic prin intermediul scolii sale de bucatari pizzari, unde studenti din intreaga lume invata cum sa faca o adevarata pizza napolitana. Anul trecut, pana la 500 de studenti au urmat cursurile scolii.

In prezent, exista pizzerii napolitane certificate in 58 de tari din intreaga lume, iar arta prepararii unei pizza napolitane se afla pe lista patrimoniului cultural imaterial al UNESCO din 2017.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: