Provincia Punjab din estul Pakistanului a interzis vineri intrarea populatiei in parcuri, gradini zoologice, locuri de joaca si alte spatii publice pentru a proteja oamenii de aerul poluat si ia in considerare inchiderea universitatilor dupa ce la inceputul acestei saptamani a inchis scolile, potrivit Reuters.
Calitatea aerului din Lahore s-a deteriorat drastic, facand din capitala provinciei Punjab cel mai poluat oras din lume de la producatorul elvetian de echipamente de purificare a aerului IQAir.
„Monitorim indeaproape situatia. Exista posibilitatea de a inchide universitatile si colegiile luni pentru a reduce emisiile vehiculelor”, a declarat Jahangir Anwar, secretarul Departamentului pentru Protectia Mediului din Punjab.
Ordinul de vineri al guvernului regional a instituit „interdictia totala a accesului publicului in toate parcurile… gradini zoologice, locuri de joaca, locuri istorice, monumente, muzee si terenuri de joaca” pana pe 17 noiembrie in zone inclusiv Lahore.
Pe langa inchiderea scolilor, provincia a luat deja si alte masuri, cum ar fi ca jumatate dintre angajati sa lucreze de acasa si interzicerea ricselor in anumite zone.
Asia de Sud se confrunta anual cu o poluare severa din cauza prafului, a emisiilor si a arderii miristilor – practica de a da foc campurilor dupa recoltarea cerealelor.
Punjab a atribuit nivelurile de poluare deosebit de ridicate din acest an aerului toxic din India vecina, unde calitatea aerului a atins, de asemenea, niveluri periculoase.
Punjab a infiintat o „camera de razboi cu smogul”, folosind tehnologia satelitului, a dronelor si AI pentru a monitoriza si rezolva poluarea. Cu toate acestea, Anwar spune ca nu exista suficient echipament pentru a monitoriza eficient provincia, cu doar patru masini de monitorizare a calitatii aerului pentru intreg orasul Lahore, „in timp ce ar trebui sa avem 50”.
Anwar a spus ca departamentul a importat si implementat cinci unitati mobile de monitorizare si intentioneaza sa implementeze inca opt pana la sfarsitul anului.
Ahmad Rafay Alam, avocat de mediu si membru al Consiliului pentru Schimbarile Climatice din Pakistan, a subliniat necesitatea unor date solide si schimbari de politica. „In acest moment, pur si simplu nu avem acele monitoare, pur si simplu nu avem date atat de solide pe cat ar trebui sa avem pentru a lua decizii”, a spus Alam.
El a avertizat ca, fara a aborda calitatea combustibilului, electricitatea regenerabila si emisiile industriale, problema va continua sa se agraveze.
O nava spaniola de cercetare care investigheaza ecosistemele marine a fost deturnata de la sarcina…
Un tribunal din Rusia a condamnat doi soldati rusi la inchisoare pe viata pentru uciderea…
Statele Unite au acuzat un iranian in legatura cu un presupus complot ordonat de Corpul…
Dupa o cautare care a durat mai multi ani, politia germana a arestat un presupus…
Incepand de vineri, timp de trei zile, Amsterdam a interzis demonstratiile, dupa ce suporterii israelieni…
O femeie care a intrat, vineri, cu autoturismul, in Parcul Central din Targu Jiu, pana…