PSD confirma ca o consiliera PSD a fost arestata impreuna cu clanul Butoane din Giurgiu: „Urmeaza sa fie exclusa din partid”
PSD Giugiu a anuntat, joim ca a exclus-o din partid pe Crina Stoianovici. Aceasta a fost arestata pentru 30 de zile alaturi de alti 33 de membri al clanului Butoane dupa ce au pus la puncy o schema de sifonare a banilor din PNDL.
„PSD Giurgiu nu raspunde pentru actiunile personale si nici de activitatea profesionala a membrilor sai; Doamna Crina Stoianovici nu are functie de conducere in cadrul Organizatiei Judetene a PSD Giurgiu, nemaifiind presedinte al OFSD Giurgiu din anul 2020, de cand aceasta functie a fost ocupata de deputatul Elena Dinu. Orice asociare a faptelor sale private cu membri ai conducerii PSD Giurgiu este cel putin rau-voitoare si tendentioasa.
PSD Giurgiu a decis sa ii retraga sprijinul politic doamnei Crina Stoianovici, aceasta nu va mai ocupa functia de consilier judetean si urmeaza sa fie exclusa din partid, pana la solutionarea problemelor sale cu Justitia”, a anuntat PSD Giurgiu.
Crina Stoianovici, a fost retinuta de procurorii DIICOT dupa amplele perchezitii de miercuri. Stoianovici este si avocata fiului lui Niculae Badalau, Gabi Badalau, in procesul de divort cu Claudia Patrascanu.
PSD Giurgiu este controlat in continuare de Niculae Badalau, vicepresedinte la Curtea de Conturi. Presedintele al PSD Giurgiu este acum Marian Mina, finul lui Niculae Badalau. Aici apare Mina alaturi de Crina Stoianovici.
Procurorii DIICOT si ofiteri de politie judiciara au efectuat miercuri dimineata 42 de perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Giurgiu, Braila, Arges, pentru destructurarea unei mari grupari criminale care actiona indeosebi in judetul Giurgiu, acuzata de mai multe infractiuni, printre care si castigarea de licitatii de constructii (asfaltari, drumuri si poduri) prin PNDL cu bani proveniti din proxenetism sau camata. Gruparea criminala era condusa de clanul Butoane.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, gruparea vizata de perchezitii era specializata in savarsirea infractiunilor de organizare ilegala a jocurilor de noroc, proxenetism, trafic de persoane, act sexual cu un minor, furt calificat, tainuire, luare de mita, darea de mita, delapidare cu consecinte deosebit de grave, instigare la abuz in serviciu, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, fals informatic, fals in declaratii, conducerea unui vehicul fara permis de conducere, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, camata si acces ilegal la un sistem informatic.
Procurorii sustin ca, incepand cu anul 2018 si pana in prezent, la nivelul municipiului Giurgiu s-a restructurat si isi desfasoara activitatea o grupare infractionala, grupare ce prezinta un grad de pericol social ridicat din punct de vedere al infractiunilor comise, al numarului membrilor, al influentei pe care o exercita la nivel local, al capacitatii de a actiona precum si al sumelor mari de bani obtinute din activitati ilicite.
O parte a gruparii a fost documentata de catre procurorii DIICOT in cursul anilor 2017 si 2018, fiind probata activitatea infractionala a aproximativ 40 de membri pentru constituire a unui grup infractional organizat, in scopul savarsirii infractiunilor de proxenetism, camata, spalare de bani, trafic de persoane, trafic de droguri de mare risc, dosarele fiind in diverse faze de judecata in fata instantelor judecatoresti.
Astfel, din probele administrate in cauza a rezultat faptul ca, dupa ce au fost trimisi in judecata, o parte a membrilor s-au regrupat si si-au reluat indeletnicirile infractionale, actionand pe mai multe paliere de criminalitate organizata in judetul Giurgiu, dar si in alte zone ale tarii, precum si in tari ale Uniunii Europene, urmarind obtinerea rapida a unor sume mari de bani din activitati ilegale, care ulterior sa fie introduse in circuitul financiar licit prin diferite modalitati, membrii sai savarsind aproape orice fel de infractiune daca exista oportunitatea obtinerii unui castig.
Gruparea a actionat pe mai multe paliere:
* realizarea de lucrari de constructii (asfaltari, drumuri si poduri etc), la standarde necorespunzatoare, folosind in acest scop persoane juridice controlate de catre acestia, prin subcontractarea de lucrari de executie de la diverse unitati administrativ teritoriale prin proiecte cu finantare prin PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala), castigate direct de acestia sau de asociati ai acestora, finantarea acestora realizandu-se cu sume de bani provenite din infractiuni care erau reintroduse in circuitul financiar licit, iar profiturile astfel obtinute fiind insusite in scopuri personale, delapidand in acest demers societatile comerciale tampon folosite.
* savarsirea unor infractiuni de proxenetism, fiind identificate mai multe situatii si referiri la persoane de sex feminin aflate in diverse tari din vestul Europei care se prostitueaza in beneficiul direct al membrilor gruparii, dar si situatii in care membrii gruparii inlesnesc practicarea prostitutitiei pe teritoriul Romaniei, prin identificarea de persoane interesate sa beneficieze de servicii sexuale platite.
* obtinerea unor servicii, avantaje sau alte beneficii necuvenite in diferite demersuri intreprinse in relatia cu institutii publice din municipiul Giurgiu, prin folosirea influentei de care se bucura la nivel local liderul gruparii, dar si de membrii care sprijina gruparea.
* disimularea detinerii dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile si imobile obtinute prin mijloace ilicite, prin inscrierea acestora in acte cu sprijinul unor interpusi si efectuarea unor transferuri de proprietate fictive in vederea ascunderii originii reale ale acestora precum si pentru evitarea aplicarii unor masuri de confiscare asupra acestora, prin comiterea de infractiuni de fals.
* detinerea si portul cu diferite ocazii, fara drept, a mai multor arme letale cu glont de catre lider, dar si de esalonul de comanda al gruparii de criminalitate organizata si persoanele de incredere, in scopul intimidarii membrilor altor grupari infractionale sau altor persoane fata de care aveau diverse interese.
* pregatirea savarsirii unor infractiuni de inselaciune constand in utilizarea unor mijloace si metode de trisare la jocurile ilegale de noroc organizate in diferite orase ale tarii la care participa membrii gruparii.
* asocierea in vederea realizarii infractiunii de contrabanda cu tigarete din Bulgaria, ce urmau a fi valorificate pe teritoriul Romaniei, atat direct cat si prin interpusi.
* asocierea in vederea realizarii infractiunii de contrabanda cu monede din aur din Turcia, ce urmau a fi valorificate pe teritoriul Romaniei, atat direct, cat si prin interpusi.
La activitati participa politisti din cadrul Politiei Capitalei, Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, Directiei Arme Explozivi si Substante Periculoase si Institutului National de Criminalistica – Politia Romana.
La sediul DIICOT – Structura Centrala vor fi aduse, in vederea audierii, un numar de 51 de persoane.
Actiunea este sprijinita de jandarmi ai Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei din cadrul IGJR.