Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, o organizatie care reprezinta peste 54 000 de companii, are o pozitie trasanta in urma publicarii Raportului MCV. Coalitia cere Guvernului „sa proiecteze o imagine credibila” in UE in zorii primei presedintii a Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.
„In urma publicarii raportului Comisiei Europene privind progresele Romaniei in cadrul mecanismului de cooperare si verificare, Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) isi exprima ingrijorarea privind deficitul de incredere pe care Romania il acumuleaza fata de institutiile europene.
Atractivitatea Romaniei este direct afectata de acest regres in conditiile in care increderea in mecanismele justitiei, in principiile statului de drept si in valorile europene sunt criterii esentiale in decizia de a dezvolta investitii noi.
Pentru companiile din Romania, Europa este un factor de stabilitate si de crestere, de aceea ele vor beneficia in mod direct de restabilirea rapida a unui dialog eficient si de incredere intre autoritatile romane si cele europene.
Cresterea economica inregistrata in ultimii ani este un avantaj erodat de factori structurali precum deficitul de forta de munca, lipsa de predictibilitate a reformelor, regresul in indicii de competitivitate internationali.
In zorii primei presedintii a Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, consideram ca este deosebit de important ca institutiile statului roman sa proiecteze o imagine credibila, care sa creasca capitalul de incredere fata de oportunitatile economice ale pietei romanesti si sa fie sursa de predictibilitate pentru investitiile viitoare.
De asemenea, Uniunea Europeana este o sursa de finantare stabila a proiectelor de dezvoltare publice si private care contribuie la convergenta economica si sociala, alaturi de cresterea productivitatii interne si cresterea nivelului de trai”, se arata intr-un comunicat transmis redactieoi aktual24.ro de catre Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei.
Adeziunea Romaniei la Uniunea Europeana a avut drept obiectiv si adoptarea practicilor democratiilor solide si a recomandarilor europene, care pana in prezent au fost sursa de consolidare si dezvoltare. Prin urmare, cerem Guvernului ca recomandarile Comisiei facute in MCV sa fie asumate in mod constructiv de statul roman pentru a recastiga rapid increderea partenerilor nostri si ca un prim pas in construirea increderii pe plan local si international.
Coalitia este o initiativa privata, apolitica, construita ca un acord de colaborare prin participarea colectiva a membrilor sai si reuneste 45 de organizatii si membri asociati. Membrii CDR contribuie voluntar cu resursele si expertiza necesara formularii unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei reprezinta peste 54 000 de companii care genereaza in jur de 1,2 milioane de locuri de munca si peste 50% din PIB.
Uniunea Europeana trebuie sa isi regandeasca sprijinul pentru Ucraina dupa victoria lui Donald Trump in…
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a participat la convorbirea telefonica miercuri intre…
Romania TV a fost condamnata de Tribunalul Bucuresti, vineri, sa plateasca despagubiri de 95.000 de…
O nava spaniola de cercetare care investigheaza ecosistemele marine a fost deturnata de la sarcina…
Un tribunal din Rusia a condamnat doi soldati rusi la inchisoare pe viata pentru uciderea…
Statele Unite au acuzat un iranian in legatura cu un presupus complot ordonat de Corpul…