Rectorul celei mai mari universitati din Romania: „Generatia Facebook este formata din oameni lipsiti de CULTURA generala”
Rectorul Universitatii Babes – Bolyai din Cluj, Ioan Aurel Pop, considera ca tinerii prezenti activ pe retelele de socializare fac parte dintr-o generatie „lipsita de cultura”.
„Oamenii lipsiti de cultura generala si de orizont artistic, oamenii capabili sa rezolve doar probleme limitate, oamenii care nu mai au capacitatea sa compare si sa ia decizii in cunostinta de cauza alcatuiesc generatia „Google”, generatia „Facebook”, generatia „SMS” sau toate la un loc!”, a scris Pop pe Amos News.
Alte declaratii controversate:
„Sunt oameni, in general, inteligenti, dar cu inteligenta canalizata spre scopuri controlate de o elita malefica. Elita clasica a acestei lumi pare abulica, ametita, adormita, fara nerv si fara vointa. Aici nu este vorba despre conflictul dintre generatii, nici despre mitul varstei de aur, nici despre nostalgia tineretii, ci de realism. Am fost avertizati demult ca „somnul ratiunii naste monstri”. Nu demult, am vazut ciocane distrugand statui mesopotamiene sau bombe nimicind Palmyra! Ar fi bine sa veghem cu totii ca toate admirabilele descoperiri si inventii ale lumii contemporane sa serveasca omului creativ si creator, omului cercetator si omului moral, nu omului-robot, distorsionat si manipulat”.
„Noi numim printr-o conventie viata oamenilor de odinioara trecut. De fapt, trecutul a fost, pentru cei care l-au trait, viata intensa prezenta. Pana la urma, toata viata oamenilor devine trecut, orice am face noi si oricum am incerca sa ocolim acest curs. Prezentul dureaza o clipa si apoi devine trecut, viitorul este mereu incert, dar ajunge si el prezent si apoi trecut, astfel incat, iremediabil si reversibil, dimensiunea cea mai lunga si mai certa la care avem acces (limitat, e drept) este trecutul. Ca urmare, dragostea pentru trecut inseamna dragoste de viata, iar cunoasterea trecutului este cunoasterea vietii. Aceasta nu inseamna deloc – cum observa demult o Doamna a spiritului universal, Marguerite Yourcenar – ca trecutul este o varsta de aur. Nu, fiind viata, trecutul poate sa fie frumos si sublim, urat si rusinos sau, pur si simplu, oarecare. A-l cunoaste este o necesitate, iar a-l ignora poate deveni o catastrofa”.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook