Tribunalul Prahova a suspendat, miercuri, punerea in aplicare a hotararii Consiliului Judetean (CJ) privind reorganizarea aparatului de specialitate si reducerea acestuia cu 96 de posturi, decizia fiind executorie.
Potrivit portalului instantelor de judecata, Tribunalul a admis in parte o cerere formulata de 17 angajati ai CJ, in calitate de reclamanti si a dispus suspendarea executarii hotararii nr. 14/27.01.2021, emisa de CJ Prahova, pana la pronuntarea instantei de fond.
Decizia de miercuri este executorie de drept, insa ea poate fi atacata cu recurs in termen de cinci zile de la comunicare.
In data de 27 ianuarie, CJ Prahova a aprobat un proiect privind reorganizarea aparatului de specialitate al institutiei si aprobarea organigramei, a statului de functii si a Regulamentului de Organizare si Functionare ale acesteia, la votarea caruia nu au participat consilierii PSD si PPU-SL. Proiectul prevedea o reducere cu 96 de posturi/functii, de la 247 posturi/functii la 151 posturi /functii.
La acel moment, o parte a angajatilor CJ au atras atentia asupra faptului ca demersul privind reducerea numarului de posturi este ilegal si imoral, avand in vedere procesele civile aflate pe rolul instantelor.
Consilierul juridic Gabriela Tudorache a aratat ca initierea acestui proiect s-a facut cu nerespectarea sentintei civile prin care Tribunalul Prahova a suspendat executarea hotararii CJ privind reducerea aparatului propriu cu 101 posturi, procesul in care Tudorache si alte trei angajate ale institutiei au calitatea de intimat reclamant fiind in faza de solutionare a recursului la Curtea de Apel Ploiesti.
Totodata, Gabriela Tudorache a afirmat, in fata consilierilor, ca in paralel cu procesul de reorganizare, la CJ au fost angajate, fara concurs, mai multe persoane care au venit prin transfer din afara institutiei pe posturi care nu fac obiectul reorganizarii. „Acest lucru nu este nici legal, nici moral”, a spus consilierul juridic din cadrul CJ.
Punctul sau de vedere a fost sustinut si de consilierul juridic Andreea Moise, parte in acelasi proces.
Pe rolul Tribunalului Prahova se afla mai multe actiuni introduse de angajati ai CJ care contesta demersurile conducerii institutiei privind restructurarea aparatului propriu si reorganizarea.
In urma acestora, Tribunalul Prahova a suspendat executarea hotararilor CJ referitoare la reducerea aparatului propriu cu 101 posturi si la desfiintarea Directiei Judetene de Paza.
Presedintele CJ Prahova anunta, pe 5 noiembrie 2020, ca propune reducerea aparatului de specialitate al institutiei cu aproape o jumatate din numarul de posturi existente, dar si desfiintarea a doua directii din subordine. Iulian Dumitrescu (PNL) a precizat atunci, intr-o conferinta de presa, ca actuala structura de personal este „plafonata si plina de pile de partid”, astfel ca, in actuala formula, obiectivele pe care si le-a propus nu pot fi indeplinite, aminteste Agerpres.
Pe 13 noiembrie 2020, CJ Prahova a aprobat o hotarare privind reorganizarea si stabilirea numarului de posturi pentru aparatul de specialitate al institutiei si aprobarea organigramei, a statului de functii si a regulamentului de organizare si functionare ale acestuia. Ulterior, CJ a emis un comunicat de presa in care anunta ca aparatul propriu va fi redus, la propunerea presedintelui Iulian Dumitrescu, cu 101 posturi.
„Incepand cu data de 1 ianuarie 2021, Consiliul Judetean Prahova va avea, in aparatul propriu, un numar de 146 de posturi, fata de 247 cate sunt in prezent. In sedinta de astazi, (…) consilierii judeteni din Prahova au aprobat, cu larga majoritate, proiectul initiat de presedintele Iulian Dumitrescu privind reorganizarea si stabilirea numarului de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judetean Prahova si aprobarea organigramei, a statului de functii si a regulamentului de organizare si functionare ale acestuia”, preciza comunicatul mentionat.
Ulterior, patru angajate ale CJ Prahova au cerut in contencios-administrativ suspendarea hotararii adoptate in luna noiembrie privind restructurarea organigramei institutiei. Astfel, Tribunalul Prahova a admis, pe fond, cererea si a dispus suspendarea executarii HCJ 140/13.11.2020 pana la pronuntarea instantei de fond asupra actiunii in anulare a acesteia.
Decizia pronuntata de Tribunal este executorie de drept. Aceasta a fost atacata cu recurs de CJ Prahova.
La data de 18 februarie, Tribunalul Prahova a dispus suspendarea executarii unei hotarari a CJ privind desfiintarea Directiei de Paza din subordine, dupa ce angajatii acesteia au atacat in Contencios Administrativ decizia CJ.
Cancelarul german Olaf Scholz l-a indemnat vineri, in cadrul unei conversatii directe, pe presedintele rus…
Candidatul PNL la Presedintie, Nicolae Ciuca, a prezentat vineri seara o noua dovada ca PSD…
Un profesor din Drobeta Turnu Severin, judetul Mehedinti, a fost pus sub control judiciar pentru…
Manifestantii opozitiei din Abhazia au ocupat vineri principalele cladiri guvernamentale ale acestei republici separatiste georgiene…
Preturile de referinta la gaze naturale pe piata din Europa au crescut vineri, dupa ce…
Presedintele AUR, George Simion, candidat la alegerile prezidentiale, a afirmat vineri ca omul de afaceri…