RTV ramane fara publicitate, 17 branduri celebre au disparut brusc de pe post dupa ce au inceput emisiunile scandaloase legate de Iulia Marin

news

Numeroase branduri care apareau in calupurile publicitare de pe postul Romania TV au disparut in urma emisiunilor scandaloase legate de decesul jurnalistei Iulia Marin. RTV a fost amendata, joi, de CNA cu 100.000 de lei pentru incalcarea demnitatii umane.

Dupa disparitia reclamelor de la Vodafone, si alte branduri au decis sa renunte la Romania TV.

Patru marci din pharma si ingrijire personala nu au mai avut reclame pe Romania TV din 22 aprilie, anunta Pagina de Media. Este vorba de Parodontax (pasta de dinti), Sensodyne, Advil si crema pentru proteze dentare Corega. Toate cele patru branduri sunt detinute de compania GlaxoSmithKline.

Tot pe 22 aprilie  au fost si ultimele difuzari de reclame pentru producatorul de mezeluri Caroli Foods si pentru brandul de servetele de hartie Pufina.

De asemenea, si Penny a avut ultimele spoturi pe 21 aprilie.

De pe 22 aprilie, au disparut si reclamele la produse din portofoliul Procter & Gamble: Ariel, Fairy, Oral B, Lenor, Old Spice, Pantene si Head & Shoulders.

De pe 23 aprilie, au disparut dintre clientii de publicitate si alti doi advertiseri,  Zalando si Player.

Citeste si: Circul RTV continua, si-au oprit emisia 1 minut. Gusa, SRS si Iosefina Pascal au decis: „Amenda CNA este un abuz de mari proportii”

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, sa sanctioneze Romania TV cu o amenda de 100.000 de lei (20.000 de euro) pentru emisiunile in care a fost dezbatuta moartea jurnalistei Iulia Marin.

Propunerea a fost inaintata de presedintele CNA, Monica Gubernat. „Fac aceasta propunere raportandu-ma la cadrul legal si mai ales la istoricul pe care aceasta institutie o are. O propunere de 100.000 de lei amenda, cea mai mare amenda pe care o poate da CNA, pentru discriminare”, a spus Gubernat.

Mircea Toma a cerut intreruperea emisiei RTV pentru zece minute, insa propunerea sa a fost respinsa de majoritatea membrilor CNA. „Ce vad eu ratat este ca un text care sta pe ecran 10 minute de la 19.00 are mai multa penetrare la public decat o amenda”, a subliniat Toma.

RTV a fost amendata de 14 ore in ultimul an pentru incalcarea demnitatii umane.

Pentru intreruperea de 10 minute, de la ora 19:00 la 19:10, au votat Dorina Rusu, Cristina Pocora si Mircea Toma.

Pentru amenda au votat Orsolya Borsos, Monica Gubernat, Rasvan Popescu, Ionel Palar, Ramona Sorescu, si Oana Dinca.

Nicolae Balasa a sustinut sa nu fie data nici o sanctiune: „Nu am sa fiu niciodata de acord cu a face educatie cu parul”.

Ciutacu: „Rar am vazut/trait o asemenea mizerie”

Victor Ciutacu s-a plans ca amenda a fost data „pentru ca punem intrebari”.

„100.000 lei amenda, pe baza de perceptii, pareri personale si opinii. Fiindca punem intrebari. Rar am vazut/trait o asemenea mizerie. Daca ma intreaba cineva pe mine, partea direct vizata, e obligatoriu sa cerem reanalizarea cazului si, in functie de raspunsul primit, sa contestam in instanta sanctiunea. Dat fiind ca radiodifuzorul, adica Romania TV, nu realizatorul, adica eu, e amendat, decizia nu e la mine. Dar o intuiesc. Numai ca altcineva trebuie s-o anunte.
Vremea capetelor plecate si a falsei amabilitati reciproce a trecut. Ma lasa rece presiunile, apelurile publice, strangerea de semnaturi la galeata si folosirea lor pentru executia noastra in general si a mea in particular”, a sustinut Ciutacu pe Facebook.

Victor Ciutacu a venit, marti, in fata membrilor CNA insotit de doi avocati, el avand numeroase interventii batjocoritoare in legatura cu reprosurile legate de modul in care Romania TV a tratat cazul jurnalistei decedate Iulia Marin.

Intrebat daca el considera ca postul a tratat corect cazul Iuliei Marin, Ciutacu a raspuns: „Nu am vocatie infractionala”.

La un moment dat, cand i s-a solicitat sa repete ce a spus, intrucat vorbea prea incet, Ciutacu a raspuns:  „Nu sunt obisnuit sa vorbesc in fata a mai putin de 350.000 de telespectatori. V-am vazut atat de putini si m-am intimidat”.

Ciutacu si-a justificat emisiunile batjocoritoare la adresa jurnalistei decedate astfel: ” Intrebarea noastra a fost daca un om cu schizofrenie nu e mai bine sa fie tinut cat mai departe de un domeniu sensibil care l-ar putea afecta si pe el, si pe subiectii lui”.

„Fata aia nu s-a sinucis de fericita si s-a sinucis pentru ca, intre altele, era bolnava psihic.  In curtea Libertatii s-au intamplat trei nenorociri in 2 ani de zile, un om a disparut, alt om a facut atac cerebral si a crapat la propriu dupa ce a aflat ca i-a fost taiata leafa. Iulia Marin este a treia in cativa ani. Am dreptul sa ma intreb daca acel angajator trebuie sa raspunda legal si moral? Mai exoista libertatea cuvantului, a gandirii?”, a mai sustinut Ciutacu.

Sedinta s-a incheiat brusc, fara nicio concluzie, dupa ce presedintele CNA, Monica Gubernat (numita de PSD), s-a ridicat si a plecat.

In timp ce Ciutacu era la sediul CNA, pe ecranele RTV se derulau burtiere apocaliptice:


Foto: Pagina de Media

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: