Rusia are mai multi soldati decat Ucraina, dar sufera pierderi de trei ori mai mari, anunta generalul Oleksandr Sirski

externe

sirski

Moscova are in prezent aproximativ 520.000 de soldati in Ucraina si intentioneaza sa creasca acest numar la 690.000 pana la sfarsitul anului, a declarat comandantul-sef al fortelor armate ucrainene, Oleksandr Sirski, intr-un interviu pentru The Guardian.

„Cand vine vorba de echipament, exista un raport de 1:2 sau 1:3 in favoarea lor”, a declarat Sirski in interviu. El a explicat ca acesta este motivul principal pentru esecurile Kievului pe campul de lupta in ultimele luni.

Sirski a ordonat retragerea din Avdiivka in februarie, in timp ce fortele ucrainene se straduiau sa mentina orasul-cheie de pe linia frontului din regiunea Donetk, suferind de lipsa munitiilor din cauza intarzierilor in acordarea ajutorului american.

Mai recent, fortele ruse au capturat sate din regiunea Donetk, in timp ce se indreapta spre Pokrovsk, si au fortat trupele ucrainene sa paraseasca partea de est a orasului Chasiv Iar.

Potrivit lui Sirski, Moscova a obtinut aceste succese in mare parte datorita avantajului sau in materie de echipamente grele.

Numarul tancurilor rusesti a crescut de la 1.700 in 2022 la 3.500, in timp ce numarul sistemelor de artilerie s-a triplat, iar vehiculele blindate de transport de trupe au trecut de la 4.500 la 8.900, scrie The Guardian.

Succesele rusesti sunt insa doar „tactice” si vin cu costuri ridicate, a declarat comandantul de top al Ucrainei, adaugand ca Rusia sufera pierderi de „trei ori” mai mari decat fortele Kievului, si chiar mai mari in unele zone.

Sirski a refuzat sa furnizeze cifredespre pierderile Ucrainei. Armata ucraineana a declarat ca Rusia a pierdut peste 570.000 de soldati ucisi sau raniti pana la sfarsitul lunii iulie.

Generalul a subliniat, de asemenea, ca Ucraina a reusit sa opreasca inaintarea rusa in partea de nord a regiunii Harkov si a declarat ca armata este pregatita sa dea un „raspuns bun” daca Rusia incearca o ofensiva in sudul regiunii Zaporijia.

Sirski a mentionat ca avansurile Rusiei de-a lungul frontului ar putea fi oprite, dar a adaugat ca rezultatul „depinde de soldatii nostri curajosi, de ofiterii nostri”.

Cand a fost intrebat despre problema avioanelor de lupta occidentale F-16, Sirski a spus ca stie cand vor sosi avioanele, dar a refuzat sa ofere o data specifica.

Tarile de Jos, Danemarca, Norvegia si Belgia au promis aproape 80 de avioane F-16 in cadrul coalitiei de avioane de lupta lansata in iulie 2023, iar pana la 20 sunt asteptate sa soseasca in acest an.

In ciuda promisiunilor secretarului de stat american Antony Blinken din 10 iulie, potrivit carora primele F-16 olandeze si daneze sunt deja pe drum, nicio livrare nu a fost confirmata pana in prezent.

Sirski considera ca F-16 vor consolida fortele aeriene ucrainene, dar a subliniat si limitarile acestora, afirmand ca ar trebui sa ramana la 40 de kilometri de linia frontului pentru a evita sa fie doborate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: