Rusia a cerut ajutorul SUA pentru a-i asigura echipe de SALVARE in Siria. Raspunsul americanilor
Un material aparut in revista de specialitate Air Force releva ca Rusia a cerut ajutorul SUA pentru ca acestea sa furnizeze elicoptere de salvare care sa supravegheze aviatorii rusi, in cadrul operatiunilor din Siria.
Pentagonul a refuzat cererea Rusiei, locotenent-generalul Charles Brown, comandantul Air Forces Central Command, pledand impotriva unei astfel de cereri, deoarece „SUA are resurse doar pentru a-si purta de grija siesi”.
Fortele de salvare sunt putine si specializate. Aproximativ 100 de elicoptere HH-60G si parasutistii aferenti reprezinta principala resursa de salvare a militarilor americani aflati in teatrele de operatiuni.
Unitati de aeronave de recuperare a puscasilor marini, care zboara in avioane de tip tiltrotor MV-22B, pot indeplini si anumite functii de salvare dupa cum si Fortele Speciale Operationale, cu propriile H-47, H-60 si giravionul V-22, se pot implica in operatiuni de salvare, noteaza War Is Boring.
Air Force HH-60 Gs sunt in Turcia, MV-22Bs ale Marinei sunt in Kuweit, iar Fortele Speciale si-au desfasurat, cu siguranta, propria flota in Orientul Mijlociu pentru operatiunile din Siria. Astfel, intr-o buna zi, comandantii militari americani vor avea la dispozitie doar o mana de echipe de salvare, pentru a acoperi sutele de avioane potential zburatoare deasupra teritoriilor inamice.
Din ceea ce am vazut, reiese ca Rusia chiar a avut nevoie de salvatori. In 24 noiembrie, anul trecut, turcii au doborat un bombardier rus Su-24, dupa ce acesta ar fi intrat in spatiul aerian turc.
Cei doi piloti de la bord s-au catapultat, insa rebelii au impuscat unul dintre supravietuitori. Doua elicoptere ruse Mi-8, care transportau marinari rusi si comandouri Hezbollah, au mers si l-au preluat pe pilotul care a supravietuit.
Rebelii, insa, i-au atacat pe salvatori de cum au aterizat, ucigand un marinar si avariind grav un elicopter. Cei care au supravietuit au recuperat pilotul bombardierului Su-24. Mai tarziu, rebelii au distrus elicopterul avariat, pe care rusii l-au abandonat.
Dincolo de problema resurselor disponibile, exista motive politice solide pentru care SUA nu ofera suport campaniei Rusiei in Siria. In ciuda decalaratiilor ca se afla in Siria pentru a distruge ISIS, un obiectiv cu care Washington ar putea fi de acord, in realitate, atacurile Rusiei sunt indreptate impotriva rebelilor sprijiniti de SUA si a civililor neinarmati.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook