externe

Rusia, unul dintre cei mai mari poluatori ai lumii, afirma ca situatia dificila a industriei auto din Germania arata riscurile trecerii la masini electrice

Industria rusa ar putea avea soarta producatorilor auto din Germania, care au eliminat zeci de mii de locuri de munca, daca se misca prea repede pentru a inlocui combustibilii fosili, a declarat miercuri un consilier al Kremlinului citat de Reuters.

„Federatia Rusa sustine o tranzitie treptata, o transformare treptata, pentru a evita scenariile de soc pe pietele energetice, pietele industriale”, a declarat Ruslan Edelgeriev, emisarul Kremlinului pentru clima, la o conferinta la Soci, in sudul Rusiei.

„Ambitiile gresite au afectat industria auto din Germania”, a spus el, vorbind cu cinci zile inainte de inceperea urmatoarei conferinte a ONU privind schimbarile climatice la Baku, Azerbaidjan.

Rusia este cel mai mare exportator de gaze naturale din lume si al doilea exportator de petrol. Este unul dintre cei mai mari emitenti de dioxid de carbon din lume, alaturi de China, Statele Unite si India.

Rusia a aderat la Pactul de la Paris privind schimbarile climatice in 2019, care obliga tarile sa stabileasca obiective la fiecare cinci ani pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera. Rusia s-a confruntat cu critici din partea Statelor Unite – pe care le-a respins – potrivit carora nu face suficient.

Un termen limita de 2050 pentru stoparea emisiilor nete de carbon – un proces in care padurile, energia hidroelectrica si nucleara ar trebui sa joace un rol-cheie – este considerat necesar pentru a preveni incalzirea globala cea mai extrema; Rusia si China s-au angajat, in schimb, la un obiectiv pentru 2060.

Transformarea industriei auto germane ar putea duce la pierderea a 186 000 de locuri de munca pana in 2035, dintre care aproximativ un sfert au avut deja loc, a aratat luna trecuta un studiu comandat de asociatia industriei auto VDA.

Cele 46.000 de locuri de munca deja pierdute intre 2019 si 2023 s-au datorat in principal tranzitiei la vehiculele electrice, potrivit studiului realizat de institutul de cercetare Prognos.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Guvernul a aprobat desecretizarea cheltuielilor pentru vila din Str. Aviatorilor 86, despre care au circulat informatii ca ar urma sa fie atribuita presedintelui Klaus Iohannis

Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, desecretizarea cheltuielilor pentru vila din Str. Aviatorilor 86,…

16 minute ago

Imunitate totala in fata legii: judecatorul din dosarul lui Trump din New York ia in considerare anularea condamnarilor penale ale acestuia

Judecatorul new-yorkez care a supervizat procesul lui Donald Trump privind banii oferiti de acesta unei…

41 de minute ago

Ciolacu, noi declaratii despre partajul cu sotia: „Asa am considerat eu si sotia. Eu nu vreau sa divortez”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a facut joi dimineata noi declaratii despre "partajul" cu sotia sa,…

O oră ago

Reactia militarilor ucraineni de pe front, dupa alegerea ca presedinte a lui Donald Trump: „Pentru Ucraina o sa fie un dezastru”

Donald Trump si-a revendicat victoria in alegerile prezidentiale din Statele Unite la 6 noiembrie, aducand…

2 ore ago

Noi promisiuni de la premierul Marcel Ciolacu: „De sarbatorile pascale, romanii vor calatori fara controale la frontierele terestre”

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anuntat joi ca o decizie privind intrarea Romaniei in Schengen cu…

O oră ago