S-a trezit senatorul adormit de la AUR: „Atunci cand sinapsele sexuale se dezvolta, creierul omului nu mai este apt pentru studiu”
Senatorul AUR Mircea Daneasa a sustinut la dezbaterile parlamentare legate de legea privind educatia sexuala ca „atunci cand sinapsele sexuale se dezvolta, creierul omului nu mai este apt pentru studiu, pentru informatia complexa”.
”Exista o spunere in Evanghelie: fericiti facatorii de pace, caci aceia fii lui Dumnezeu se vor chema. Cred ca trebuie sa facem pace intre aripile Parlamentului. Nu stiu, stanga… dreapta. Si as propune o discutie inter partide, pentru ca nu se poate vorbi la ora actuala despre educatie sexuala fara sa vorbim in paralel despre educatia ascetica. Omul modern, spune stiinta, nu eu, neurostiintele, are creierul supersexualizat, datorita dezvoltarii premature a sinapselor sexuale. Si asta e stiinta, nu ideologie. O dezvoltare echilibrata a creierului nu poate fi facuta prin legi impuse pe criterii ideologice.
Va invit, atat pe colegii de la USR, cat si pe ceilalti colegi din celelalte partide, PNL si PSD, am experienta in acest domeniu, putem vorbi in ce masura se poate dezvolta un creier echilibrat. Intrucat s-a constatat ca atunci cand sinapsele sexuale se dezvolta, creierul omului nu mai este apt pentru studiu, pentru informatia complexa pe care o pune educatia. Degeaba radeti. Nu aveti informatia. Si vorbesc din prisma interdisciplinalitatii pe care am studiat-o o viata”, a declarat senatorul AUR in rasetele celorlalti parlamentari.
Daneasa a devenit celebru dupa a declarat ca se afla in pozitia vishuddha chakra in momentul in care a fost surprins dormind in Parlament.
Ce prevede legea privind educatia sexuala, respinsa de Iohannis
Potrivit legii adoptate anul trecut, retrimisa de Iohannis in Parlament, in scoli se vor derula, cu acordul scris al parintilor sau al reprezentantilor legali ai copiilor, programe de educatie pentru viata, inclusiv de educatie sanitara pentru prevenirea contractarii bolilor cu transmitere sexuala si a graviditatii minorelor.
Conform unui amendament al mai multor parlamentari PSD si PNL, actul normativ prevede “derularea sistematica in unitatile scolare, cu acordul scris al parintilor sau al reprezentantilor legali ai copiilor, de programe de educatie pentru viata, inclusiv educatie sanitara, in vederea prevenirii contractarii bolilor cu transmitere sexuala si a graviditatii minorelor”.
Seful statului a atras atentia in cererea de reexaminare ca in legea transmisa la promulgare este inlocuita notiunea de “educatie sexuala” cu cea de “educatie sanitara” si este introdusa obligativitatea obtinerii acordului scris al parintilor sau reprezentantilor legali ai copiilor pentru derularea in unitatile scolare a programelor de educatie sanitara, ceea ce a generat numeroase critici atat din partea expertilor din domeniul educatiei, cat si a organizatiilor neguvernamentale, indeosebi a celor reprezentative ale tinerilor si elevilor.