Sacal ranjind langa un detinut politic. Cum il ataca Serban Nicolae pe Mihai Sora

politica

Senatorul PSD Serban Nicolae a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii in care apare alaturi de un „fost prizonier in URSS” in varsta de 105 ani. Nicolae a facut aluzie la celebra reclama Emag cu Mihai Sora care a starnit furtuna pe retelele de socializare.

„AURICA ANTONIE – 105 ANI. Prizonier in URSS in 1944, a stat in lagare de munca pana in 1950. Intors in tara, a devenit detinut politic. Nu joaca in reclame comerciale. Vorbeste cu dragoste si demnitate despre patria si poporul lui. Povesteste despre viata din lagarele de munca si cea de detinut politic.

L-am vizitat pe Aurica Antonie, recent inaintat la gradul onorific de maior, acasa, la Horezu. In decembrie anul trecut si in urma cu cateva zile. Pe 26 octombrie implineste 105 ani!”, a scris Serban Nicolae pe Facebook.

In urma cu exact doi ani, in octombrie 2017, Serban Nicolae avea alta parere despre rezistenta antisovietica. El i-a atacat dur pe partizanii anticomunisti si antisovietici, sustinand ca acestia au slabit capacitatea de aparare a Romaniei, iar actiunea lor a fost indreptata impotriva intereselor tarii. El a mai spus ca incercarea de schimbare a stapanului sovietic cu stapanul american nu era cu nimic mai buna si a sustinut ca Stalin si Churchill au fost in egala masura doi criminali.

”Am rude care au luptat pe frontul de vest. Sa le spunem ca unii mergeau sa lupte pe frontul de vest pentru eliberarea Transilvaniei, in timp ce altii luptau cu regimul instalat in august 44 este inacceptabil. Trupele de Securitate au provenit, in principal, din fostii jandarmi. Pe acest schelet s-a constituit partea de trupe de Securitate. Deci erau romani contra romani. Eu nu cunosc lupte duse de aceste grupe de partizani din munti cu trupele sovietice aflate pe teritoriul Romaniei. N-a fost atacata nicio unitate, niciun corp, exista doar cateva incidente izolate cu ofiteri sovietici care au fost atacati. Intre cei care s-au refugiat in munti erau si oameni care erau cautati pentru alte lucruri. Spre exemplu, n-am cum sa fiu de acord cu cei care l-au omorat pe Nicolae Iorga si sa spun ca erau partizani anticomunisti sau ca erau luptatori pentru libertate”, a afirmat Serban Nicolae in cadrul dezbaterilor din comisia juridica a Senatului a initiativei legislative privind privind declararea zilei de 26 Octombrie – Ziua Miscarii de Rezistenta Armata Anticomunista.

Senatorul PSD a spus ca nu intelege cu cine s-au luptat partizanii anticomunisti din munti si ca actiunea lor a fost indreptata impotriva intereselor Romaniei.

”Rezistenta anticomunista inceputa in 1944, cand Romania era inca in razboi – de partea Aliatilor dupa 23 august -, este una care slabea capacitatea de aparare a Romaniei. Era mai degraba indreptata impotriva intereselor Romaniei. Mai mult, daca imi spuneti ca era un lucru bun ca CIA organiza operatiuni de slabire a capacitatii de aparare a Romaniei sub pretextul ca o fac impotriva regimului comunist este mai degraba ticalosie ce faceau. Era punerea in slujba unei puteri straine, valabila oricand. Dupa 1958 trupele sovietice au parasit Romania. Mi-e foarte greu sa disting – v-am spus, am in familie si fosti legionari, si fosti luptatori in Bucegi, unii si cu functii -, am incercat sa inteleg toate aceste lucruri si sunt destul de echilibrat, nu sunt un fanatic al vreunei optiuni. Dar mi se pare ca ne arogam merite care nu exista”, a mai afirmat Serban Nicolae.

”Au atacat trupe de Securitate romane provenite din fostii jandarmi, nu aveau niciun fel de efect in ceea ce priveste puterea de tip comunist de inspiratie sovietica instalata la Bucuresti, absolut niciun efect. Iar faptul ca CIA, la momentul respectiv cunoscand tratativele de la Ialta, de la Postadm, cunoscand si celebrul servetel al impartirilor geopolitice dintre Stalin si Churchill, in egala masura doi criminali, desfasura actiuni de acest tip pe teritoriul Romaniei, n-au cum sa-mi spuna ca asta era lupta pentru libertate sau ca ar trebui sa o aplaudam”, a mai spus el.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: