De la 1 ianuarie 2016, salariul minim pe economie, care este acum 1.050 de lei va ajunge egal cu plafonul care exista pana acum pentru salarizarea persoanelor cu studii superioare, adica 1.200 de lei. Raportul fata de salariul minim era de 1 la 2, iar daca aceeasi formula se va respecta si de-acum inainte, angajatii cu studii superioare ar urma sa beneficieze de un nivel minim de salarizare de 2.400 de lei.
Ministerul Muncii a precizat ca “raportul ce va fi definit in noua lege a salarizarii va fi de 1 la 18” – adica cel mai mare salariu bugetar va fi de 18 ori salariul minim. Astfel, presedintele, sefii Camerelor, premierul si presedintele ICCJ, angajatii statului cu cele mai mari salarii, vor ajunge sa castige 21.600 de lei pe luna. Pentru seful statului, cresterea ar fi de 120%.
„Suntem in momentul de fata in situatia de a calcula anumite scenarii, impreuna cu Ministerul de Finante. Imediat vom intra in dialog, ca si pana acum, cu partenerii nostri sociali, dar ne vom consulta si cu ceilalti colegi ai nostri din Guvern care gestioneaza domeniile din sectorul bugetar”, a explicat ministrul.
Viitoarea lege a salarizarii presupune introducerea unui salariu unitar pentru mai multe clase de salarizare, de la 111 clase din prezent, la aproximativ 5 clase de salarizare.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
Un sondaj realizat de CURS in perioada 30 octombrie-5 noiembrie arata ca romanii pun educatia…
Presedintele Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR) si candidat la alegerile prezidentiale, George Simion, a declarat,…
Romania asteapta o decizie privind includerea in programul Visa Waiver, care ar permite cetatenilor romani…
Trei notari publici din Bucuresti sunt urmariti penal dupa ce ar fi facilitat o schema…
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizeaza cetatenii romani care intentioneaza sa calatoreasca in Suedia ca autoritatile…
Trei persoane au fost acuzate in legatura cu moartea cantaretului Liam Payne in Argentina pentru…